Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μαρίν Λεπέν κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 600.000 ευρώ

Η Μαρίν Λεπέν κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 600.000 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Μαρίν Λεπέν και οι συγγενείς της κατηγορούνται από την ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης ότι υπεξαίρεσαν περίπου 600.000 ευρώ ευρωπαϊκού δημόσιου χρήματος κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως ευρωβουλευτές, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που αποκαλύφθηκε το Σάββατο από το Mediapart και παραδόθηκε στο γαλλική δικαιοσύνη.

Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο, η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε ότι έλαβε αυτή την έκθεση στις 11 Μαρτίου, η οποία αυτή τη στιγμή αναλύεται.

«Με εκπλήσσει το πάντα ισχυρό timing για την αποκάλυψη» και την «εργαλειοποίησή» της», αντέδρασε στο AFP ο Ροντόλφ Μποσελί, ο δικηγόρος της Μαρίν Λεπέν.

Η Μαρίν Λεπέν «δεν έχει κληθεί από καμία γαλλική δικαστική αρχή», πρόσθεσε, εκφράζοντας επίσης τη λύπη του που ούτε ο ίδιος ούτε η πελάτισσά του ήταν αποδέκτες της τελικής έκθεσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έρευνα ήταν ανοιχτή από το 2016 και η Μαρίν Λεπέν ανακρίθηκε μέσω ταχυδρομείου τον Μάρτιο του 2021.

Η νέα έκθεση του OLAF, από την οποία δημοσιεύει αποσπάσματα το Mediapart, αφορά τις αμοιβές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πολιτικές ομάδες στο πλαίσιο της θητείας τους ως ευρωβουλευτές και που η κ. Λεπέν και τα κοντινά της πρόσωπα θα είχαν χρησιμοποιήσει για εθνικούς πολιτικούς σκοπούς, για προσωπικά έξοδα ή για υπηρεσίες προς όφελος των εμπορικών εταιρειών που βρίσκονται κοντά στον Εθνικό Συναγερμό και της ακροδεξιάς κοινοβουλευτικής ομάδας Europe des nations et des libertés (ENL).

Το OLAF εμπλέκει τη Μαρίν Λεπέν, τρεις άλλους πρώην ευρωβουλευτές -τον πατέρα της Ζαν-Μαρί Λεπέν, τον πρώην σύντροφό της Λουί Αλιό και τον Μπρούνο Γκόλνις, μέλος του εθνικού γραφείου του RN- και το ENL.

Το γραφείο τους κατηγορεί ότι υπεξαίρεσαν περίπου 600.000 ευρώ, εκ των οποίων προτείνει την επιστροφή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η υποψήφια της Εθνικής Συσπείρωσης θα είχε υπεξαιρέσει προσωπικά περίπου 137.000 ευρώ δημόσιο χρήμα από το Κοινοβούλιο του Στρασβούργου όταν ήταν ευρωβουλευτής μεταξύ 2004 και 2017.

Από τον Ιούνιο του 2017, η Μαρίν Λεπέν διώκεται επίσης στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη στο Παρίσι ως ύποπτη για πλασματικές θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βοηθών κομμάτων.

Κατηγορείται για «υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος» και «συνέργεια» σε αυτό το αδίκημα στο πλαίσιο αυτής της δικαστικής έρευνας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr