Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με «μεγάλη μάχη» για την Ιερουσαλήμ απείλησε η Χαμάς το Ισραήλ

Με «μεγάλη μάχη» για την Ιερουσαλήμ απείλησε η Χαμάς το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O αρχηγός του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, o Γιαχία Σίνουαρ, προειδοποίησε το Σάββατο για την πιθανότητα να υπάρξει «μεγάλη μάχη» εναντίον του Ισραήλ σε περίπτωση νέας «επίθεσης» των ισραηλινών δυνάμεων στο τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ, ο τρίτος ιερότερος τόπος του Ισλάμ και ο ιερότερος τόπος του Ιουδαϊσμού, γνωστός ως Όρος του Ναού, ήταν πεδίο συγκρούσεων.

Σχεδόν 300 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε αυτήν την περιοχή όπου βρίσκεται το Αλ Άκσα έπειτα από αντιισραηλινές επιθέσεις και επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στην Δυτική Όχθη.

Κατά τη διάρκεια των ταραχών, η ισραηλινή Αστυνομία αναπτύχθηκε στην Πλατεία των Τζαμιών και επίσης εισχώρησε μια φορά στο τέμενος Αλ Άκσα, πετώντας δακρυγόνα, κάτι που προκάλεσε καταδίκη από τους Παλαιστίνιους και μουσουλμανικές χώρες.

«Όποιος πάρει την απόφαση να το επαναλάβει θα πάρει ο ίδιος την απόφαση να καταστρέψει χιλιάδες συναγωγές σε όλο τον κόσμο», δήλωσε σε ομιλία του ο Γιαχία Σίνουαρ, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, θύλακα που τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό.

«Θα πρέπει να προετοιμαστείτε για μεγάλη μάχη εάν η κατοχή (όνομα που έχει δοθεί στο Ισραήλ από τους Παλαιστίνιους, σ.σ.) δεν σταματήσει να επιτίθεται στο τέμενος Αλ Άκσα», πρόσθεσε.

Αυτή η σπάνια ομιλία εκφωνήθηκε με αφορμή την επέτειο, σύμφωνα με το μουσουλμανικό ημερολόγιο, του πολέμου των 11 ημερών, τον Μάιο του 2021, μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Επίσης απέτισε φόρο τιμής στο Ιράν, τον μεγάλο εχθρό του Ισραήλ, και στα κινήματα που υποστηρίζονται από την Ισλαμική Δημοκρατία, όπως η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, και οι Υεμενίτες αντάρτες Χούτι.

Σε περίπτωση «επίθεσης» στην Πλατεία των Τζαμιών κατά τη διάρκεια της «Ημέρας της Ιερουσαλήμ» η Χαμάς θα εκτοξεύσει περισσότερες από χίλιες ρουκέτες προς το Ισραήλ, απείλησε ο Σίνουαρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Άμεση ανάγκη για 10.000 στρατιώτες – Στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων ζητούν φωνές στη χώρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr