Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσιεύματα: Οι Αμερικανοί βοήθησαν να βυθιστεί το «Moskva»

Δημοσιεύματα: Οι Αμερικανοί βοήθησαν να βυθιστεί το «Moskva»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, οι πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών βοήθησαν τον ουκρανικό στρατό να βυθίσει τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας «Moskva», στα μέσα Απριλίου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από αίτημα του ουκρανικού στρατού, βοήθησαν στον εντοπισμό του “Moskva”», ανέφερε το NBC News.

Το «Moskva» βυθίστηκε πιθανώς μετά απο επίθεση με ουκρανικούς πυραύλους τύπου «Neptun», αν και η Μόσχα το διαψεύδει.

Η Washington Post και οι New York Times, γράφουν πάντως ότι αν και οι ΗΠΑ βοήθησαν στον εντοπισμό του πλοίου, η αμερικανική κυβέρνηση δεν γνώριζε τα σχέδια της Ουκρανίας.

Το ρωσικό καταδρομικό ήταν επίσης υπεύθυνο για την αεράμυνα στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ των εκβολών του Δούναβη και της χερσονήσου της Κριμαίας.

Oι New York Times έγραψαν την Τετάρτη ότι ο ουκρανικός στρατός επικαλείται πληροφορίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην συχνά επιτυχημένη αντίστασή του κατά της Ρωσίας.

Για παράδειγμα, ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει 12 Ρώσους στρατηγούς με στοχευμένα πυρά από την αρχή της ρωσικής επίθεσης.

Κάποιες από τις πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από τη ρωσική πλευρά.

Στις αρχές Μαρτίου, η διοίκηση της πόλης ρωσικής πόλης Νοβοροσίσκ ανέφερε ότι ο στρατηγός Αντρέι Σουχοβέτσκι, αναπληρωτής διοικητής της 41ης Στρατιάς, πέθανε «ηρωικά» στην Ουκρανία.

«Δεν παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τον εντοπισμό των ανώτερων στρατιωτικών ηγετών στο πεδίο της μάχης, ούτε συμμετέχουμε σε αποφάσεις στόχευσης από τον ουκρανικό στρατό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα.

Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση του πολέμου στην Ουκρανία, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Παρά την υποστήριξη των δυτικών μυστικών υπηρεσιών στην Ουκρανία, η Ρωσία πιστεύει στη νίκη.

«Ο στρατός μας γνωρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και το ΝΑΤΟ στο σύνολό τους παρέχουν συνεχώς πληροφορίες και άλλα δεδομένα στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Interfax.

«Όπως και οι δυτικές προμήθειες όπλων, αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα στη γρήγορη ολοκλήρωση της επιχείρησης», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr