ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν,

















































Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας
Στην πατρική εστία του Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο Νίκος Δένδιας προσκεκλημένος στη Σλάβα του Σέρβου Προέδρου - Ο ιερός συμβολισμός
Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής - Η κατάσταση της υγείας του
Ο Νετανιάχου υπόσχεται επίσκεψη στη Νέα Υόρκη παρά τις απειλές Μαμντάνι για σύλληψη
Jerusalem Post: Η Αθήνα μελετά την ανάπτυξη μονάδων του Μηχανικού στη Λωρίδα της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέλεξε τον κυβερνήτη του Αμπού Ντάμπι σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.
Ο Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ, γνωστός με τα αρχικά «MBZ», διαδέχθηκε στην προεδρία τον ετεροθαλή αδελφό του, τον σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζάγιεντ αλ Ναχίαν, ο οποίος απεβίωσε χθες, Παρασκευή.
Ο Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ «εξελέγη ομόφωνα» από τα μέλη του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Συμβουλίου που συνασπίζει επτά εμιράτα, μεταξύ των οποίων αυτά του Αμπού Ντάμπι και του Ντουμπάι, μετέδωσε το WAM.
Τρίτος γιός του σεΐχη Ζάγιεντ μπιν Σουλτάν αλ-Ναχίαν, πρώτου προέδρου και ιδρυτή της ομοσπονδίας των Εμιράτων, ο «MBZ», πρίγκιπας διάδοχος της πρωτεύουσας και του εμιράτου του Αμπού Ντάμπι, είχε ήδη τα ηνία της χώρας αφού ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, τον Ιανουάριο του 2014, είχε αναγκάσει τον Χαλίφα μπιν Ζάγιεντ αλ Ναχίαν να παραμερίσει.
Ο Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ «ευχαρίστησε» τους σεΐχηδες του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Συμβουλίου «για την εμπιστοσύνη τους».
Η εκλογή του «MBZ» επισημοποιεί τη θέση του ως ηγέτη αυτής της πλούσιας πετρελαϊκής χώρας των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων.
Υπό την καθοδήγησή του τα Εμιράτα, χώρα σύμμαχος της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ, ήταν η πρώτη χώρα του Κόλπου που εξομάλυνε, το 2020, τις σχέσεις με το Ισραήλ.
Ο «MBZ» θεωρείται επίσης ευρέως ότι είναι αυτός που το 2015 έστειλε στρατεύματα των Εμιράτων στην Υεμένη, στο πλαίσιο ενός συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία εναντίον των ανταρτών Χούθι.






















































