Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί εξετάζουν την αποστολή ειδικών δυνάμεων στο Κίεβο

Οι Αμερικανοί εξετάζουν την αποστολή ειδικών δυνάμεων στο Κίεβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Κίεβο για την ασφάλεια της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών, που άνοιξε ξανά στις 18 Μαΐου, γράφει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, μέχρι στιγμής δεν έχει διατυπωθεί επισήμως τέτοιο αίτημα στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Μαρκ Μίλεϊ.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μεταφέρει προσωρινά την πρεσβεία τους από το Κίεβο στο Λβιβ.

Αυτή τη στιγμή, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο φυλάσσεται από την Υπηρεσία Διπλωματικής Ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αν εγκριθεί μια τέτοια πρόταση, οι Αμερικανοί στρατιώτες θα ασχοληθούν μόνο με την προστασία της πρεσβείας, τονίζει η Wall Street Journal.

Αμερικανοί πεζοναύτες συνήθως φρουρούν τις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.

«Ενδεχόμενη παρουσία δυνάμεων στην Ουκρανία θα σήμαινε κλιμάκωση από τις αρχικές δηλώσεις Μπάιντεν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία», σημειώνει η εφημερίδα.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου είχε δηλώσει στις 19 Μαΐου ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είναι έτοιμο να συζητήσει με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το θέμα της ενίσχυσης της ασφάλειας της αμερικανικής πρεσβείας στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

ΒΑ Συρία: Καμία παράδοση, καμία συμφωνία: Πώς ο Οτζαλάν επέβαλε τη συμφωνία για τη Ροζάβα

«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα

Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ

Τα πάνω-κάτω του χρυσού – Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr