Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Στόλτενμπεργκ αφοσιωμένος φιλότουρκος καταλύει κάθε λογική

Ο Στόλτενμπεργκ αφοσιωμένος φιλότουρκος καταλύει κάθε λογική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι δυτικές χώρες δεν πρέπει να ανταλλάσσουν την ασφάλειά τους για οικονομικά κέρδη, προειδοποίησε την Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος στη συζήτηση σχετικά με τη χρήση κινεζικής τεχνολογίας στα δίκτυα 5G και στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι οικονομικές επιλογές μας έχουν συνέπειες στην ασφάλειά μας.

»Η ελευθερία είναι πιο σημαντική από το ελεύθερο εμπόριο», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ απευθυνόμενος σε επικεφαλής επιχειρήσεων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας.

«Δεν επιχειρηματολογώ κατά του εμπορίου με την Κίνα, αλλά λέω πως, για παράδειγμα, ο έλεγχος των δικτύων 5G είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια», δήλωσε.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι προς όφελος των κερδών και του ελεύθερου εμπορίου θα ανοίξουμε απλώς τα δίκτυα αυτά και για τους προμηθευτές που δεν είναι στην πραγματικότητα αξιόπιστοι όταν πρόκειται για την ασφάλειά μας», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ.

Για την Τουρκία, o Γενς Στολτενμπεργκ, σε ερώτηση δημοσιογράφου, απάντησε:

«Κανένας άλλος σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις.

»Αναγνωρίζω τη σημασία της αντιμετώπισης των ανησυχιών που έχει εγείρει η Τουρκία» ενώ τόνισε ότι Άγκυρα αποτελεί «σημαντικό σύμμαχο» που είχε «ρόλο-κλειδί» στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους (σ.σ. μας κοροϊδεύει, όλοι γνωρίζουμε ότι η Τουρκία υποστήριξε και υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος) και έχει μια «στρατηγική γεωγραφική θέση», η οποία «είναι σημαντική για ολόκληρο το ΝΑΤΟ».

«Πρέπει να κάνουμε αυτό που συνηθίζουμε στο ΝΑΤΟ, δηλαδή να κάτσουμε και να συζητήσουμε με τους συμμάχους μας σχετικά με τις ανησυχίες τους» συμπλήρωσε ο Στόλτενμπεργκ και κατέληξε λέγοντας πως «θα βρεθεί τρόπος όπως συνήθως για να διευθετηθεί το ζήτημα και να καλωσορίσουμε Σουηδία και Φινλανδία στο ΝΑΤΟ».

Ο φιλότουρκος Στόλτενμπεργκ δεν είπε κουβέντα για την παραχώρηση του 5G της Τουρκίας στην Κίνα. Τελικά, το κινεζικό 5G αποτελεί απειλή εκτός εάν το επιλέγει η Τουρκία; Όπως και οι ρωσικοί S-400 της Τουρκίας, δεν πειράζουν τελικά;

Σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται ο κ. Στόλτενμπεργκ; Σε κρετίνους;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr