Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο εχθρός του Ερντογάν μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ στο συνέδριο του ελληνικού τάγματος των AHEPA

Ο εχθρός του Ερντογάν μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ στο συνέδριο του ελληνικού τάγματος των AHEPA
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χίλιοι και πλέον αντιπρόσωποι της AHEPA, των Θυγατέρων της Πηνελόπης, των Θεραπαινίδων της Αθηνάς και των Υιών του Περικλή πήραν μέρος στις εργασίες του 100ου Συνεδρίου της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών στο Ορλάντο της Φλώριδας.

Το συνέδριο ξεκίνησε το Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022, ανήμερα της 100ής επετείου της ιδρύσεως της ιστορικής, της μεγαλύτερης οργάνωσης λαϊκών της Αμερικής και συνάμα της πιο δυναμικής, της πιο μαζικής και της πιο δραστήριας.

Το Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «Coronado Disney Resort» είχε κατακλυστεί από τις τρεις γενιές των μελών και στελεχών της AHEPA, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης παρακολούθησαν τις θεματικές συνεδρίες, καθώς επίσης και τις γενικές συνεδριάσεις των Θυγατέρων της Πηνελόπης, των Θεραπαινίδων της Αθηνάς, των Υιών του Περικλή και της ίδιας της AHEPA.

Η 5η ημέρα του Συνεδρίου συνέπεσε με την 48η επέτειο της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο και το μεγαλύτερο μέρος των εισηγήσεων εστιάστηκε στον αγώνα της ομογένειας για την επίλυση του Κυπριακού, για την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία την τουρκική προκλητικότητα και το πάγιο αίτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Την παράσταση έκλεψε ο τουρκικής καταγωγής αστέρας του ΝΒΑ Enes Kanter Freedom, ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του και κατακεραύνωσε την πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την επεκτατική ρητορική του και την κατάφωρη παραβίαση των ατομικών και θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία.

Και δεν αρκέστηκε μόνο με την ομιλία, αλλά απάντησε και στις ερωτήσεις του ακροατηρίου, καθώς επίσης των ανταποκριτών των «Αναμνήσεων» και της «Greek News USA».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι σύνεδροι αναμένουν την άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Με πληροφορίες από Αναμνήσεις

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr