Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία και Μπαχρέιν συμφώνησαν σε 12 έργα «υψίστης προτεραιότητας»

Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία και Μπαχρέιν συμφώνησαν σε 12 έργα «υψίστης προτεραιότητας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπουργοί εμπορίου και βιομηχανίας από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, την Ιορδανία και το Μπαχρέιν συμφώνησαν σε 12 έργα «υψίστης προτεραιότητας» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας βιομηχανικής εταιρικής σχέσης που φέρνει κοντά τις τέσσερις χώρες.

Το Μπαχρέιν προσχώρησε πρόσφατα στη Βιομηχανική Συνεργασία για τη Βιώσιμη Οικονομική Ανάπτυξη, η οποία ξεκίνησε στα τέλη Μαΐου για να ενθαρρύνει την έναρξη κοινών έργων μεταξύ των μερών της πρωτοβουλίας σε διάφορους τομείς.

Αυτό περιλαμβάνει τους τομείς της γεωργίας, των φαρμακευτικών προϊόντων, της κλωστοϋφαντουργίας, των ορυκτών και των πετροχημικών.

Κατά την προεδρία της συνάντησης στο Κάιρο, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Μουσταφά Μαντμπουλί, είπε ότι αυτός και οι υπουργοί συμφώνησαν σε 12 έργα «υψίστης προτεραιότητας» από τα 26 έργα που έχουν αναθεωρηθεί, προτρέποντας να εξεταστούν γρήγορα και τα υπόλοιπα έργα.

Ο Μαντμπουλί επιβεβαίωσε ότι η αύξηση του αριθμού των έργων μεταξύ των τεσσάρων χωρών είναι προς το κοινό τους όφελος.

Ο πρωθυπουργός προέτρεψε τους υπουργούς της πρωτοβουλίας να θεωρήσουν τα θέματα που συζητούνται στις συναντήσεις ως «θέμα ζωής και θανάτου» για τις τέσσερις χώρες.

Ο Μαντμπουλί εξέφρασε την ελπίδα του ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό προς όφελος των λαών των χωρών μας.

Συμμετείχαν ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου Nevine Gamea, ο υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Εφοδιασμού της Ιορδανίας Youssef Al-Shamali, ο υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Εμιράτων Sultan Ahmed Al-Jaber και ο Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού του Μπαχρέιν Zayed Al-Zayani.

Στα τέλη Μαΐου, η Αίγυπτος, η Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν τη «Βιομηχανική Συνεργασία για Βιώσιμη Οικονομική Ανάπτυξη», σύμφωνα με την οποία η Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC (ADQ) θα διαθέσει ένα επενδυτικό ταμείο ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Βασιζόμαστε πολύ στην πρωτοβουλία να συμβάλουμε στην προώθηση των επενδύσεων και στην αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των χωρών της Ιορδανίας, των ΗΑΕ και της Αιγύπτου, κάτι που θα συμβάλει στην παροχή ευκαιριών εργασίας και στην επίτευξη της επιδιωκόμενης οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε ο Shamali τον Ιούνιο.

Η εταιρική σχέση επικεντρώνεται σε στρατηγικούς στόχους που περιλαμβάνουν την προώθηση βιομηχανιών ικανών να διεξάγουν διαγωνισμούς και να επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ιορδανία κατέρριψε ιρανικά ντρόουν

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Μπήκαν στον πόλεμο και οι ΗΠΑ – Θα αντεπιτεθούμε λέει το Ισραήλ

Γάζα: Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA για τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ στο Κατάρ για συνάντηση με θέμα την απελευθέρωση ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr