Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία ενισχύει τις κατοχικές στρατιωτικές δυνάμεις της στη βόρεια Συρία

Η Τουρκία ενισχύει τις κατοχικές στρατιωτικές δυνάμεις της στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουρκική στρατιωτική φάλαγγα εισήλθε την Κυριακή στην υπό τουρκική κατοχή συριακή πόλη Αλ Μπαμπ, κοντά στην πόλη του Χαλεπιού, μέσω του συνοριακού περάσματος Αλ Ραΐ, βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού.

Τοπική πηγή είπε στον North Press ότι μια τουρκική αυτοκινητοπομπή, συμπεριλαμβανομένων πολλών αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων και πυρομαχικών, εισήλθε μέσω της συνοριακής διέλευσης Αλ Ραΐ και κατευθύνθηκε προς την Αλ Μπαμπ.

Από το 2017, η πόλη Αλ Μπαμπ βρίσκεται υπό τον έλεγχο φατριών της ισλαμιστικής ένοπλης αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από την Τουρκία, γνωστές και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA).

Η υποστηριζόμενη από τους Τούρκους συροτουρκμενική ισλαμιστική παραστρατιωτική δύναμη «Σουλτάνος Μουράτ», η ίδια που τροφοδοτεί την Τουρκία με μισθοφόρους σε Αζερμπαϊτζάν και Λιβύη, συνόδευσε την τουρκική φάλαγγα μέχρι να φτάσει στον προορισμό της, πρόσθεσε η πηγή.

Η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στις θέσεις της στη Συρία εν μέσω κλιμάκωσης των συγκρούσεων μεταξύ των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και του SNA.

Οι συνεχιζόμενες καθημερινές ενισχύσεις σε περιοχές στη βόρεια και βορειοδυτική Συρία έρχονται παράλληλα με τις τουρκικές απειλές για εισβολή σε περιοχές στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για μια άλλη μεγάλη στρατιωτική διασυνοριακή εισβολή στη βόρεια Συρία.

Ο Ερντογάν διευκρίνισε τους στόχους του στις δύο πόλεις της βόρειας Συρίας, Μανμπίτζ και Τελ Ριφάατ.

Την 1η Ιουλίου, ο Ερντογάν είπε ότι η νέα στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη βόρεια Συρία θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.

«Ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε αυτά τα εδάφη από τις τρομοκρατικές οργανώσεις», απείλησε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Τεχεράνης.

Στη Σύνοδο Κορυφής της Τεχεράνης, στις 19 Ιουλίου, συναντήθηκαν οι πρόεδροι του Ιράν, της Ρωσίας και της Τουρκίας, με το συριακό ζήτημα και τις τουρκικές απειλές στην κορυφή της ατζέντας της.

Στις 24 Ιουλίου, οι τουρκικές δυνάμεις έστειλαν επίσης στρατιωτικές ενισχύσεις στην πόλη Αλ Μπαμπ μέσω της συνοριακής διέλευσης Αλ Ραΐ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr