Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απλήρωτοι πέντε μήνες οι μισθοφόροι του Ερντογάν στη Λιβύη

Απλήρωτοι πέντε μήνες οι μισθοφόροι του Ερντογάν στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) μετέδωσε ότι η Τουρκία δεν έχει πληρώσει τους Σύρους μισθοφόρους στο στρατόπεδο Αλ Γιαρμούκ στη Λιβύη για 5ο συνεχόμενο μήνα.

Οι μισθοφόροι τζιχαντιστές καλούν σε διαδηλώσεις κατά του τουρκικού κράτους επειδή δεν πληρώνονται.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του SOHR, ακόμα μία ανησυχία έχει πάρει διαστάσεις μεταξύ των φιλότουρκων τζιχαντιστών, μελών του συριακού «Εθνικού Στρατού», από τον οποίο έχουν «εξαχθεί» μισθοφόροι στις υπηρεσίες της Τουρκίας σε Λιβύη και Αζερμπαϊτζάν, λόγω των προθέσεων της τουρκικής κυβέρνησης για ομαλοποίηση με το καθεστώς Άσαντ της Δαμασκού.

Πηγές του SOHR επιβεβαίωσαν ότι οι φιλότουρκοι Σύροι μισθοφόροι στη Λιβύη θέλουν να οργανώσουν διαδηλώσεις ενάντια στις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας, ειδικά όσον αφορά τη συμφιλίωση με το συριακό καθεστώς και την καθυστέρηση των μισθών τους.

Στις 2 Ιουλίου, αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το SOHR ότι στο στρατόπεδο Γιαρμούκ που στεγάζει Σύρους μισθοφόρους, του υποστηριζόμενου από την Τουρκία «Εθνικού Στρατού», στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, κλιμακώνονται οι διαφωνίες μεταξύ των μελών του «Εθνικού Στρατού», καθώς τους εμποδίζουν να επιστρέψουν στη Συρία με άδεια για διακοπές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί Σύροι μισθοφόροι βρίσκονται στη Λιβύη για περίπου δύο χρόνια χωρίς να έχουν γυρίσει σε συριακό έδαφος.

Πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου επιβεβαίωσαν την κλιμάκωση των διαφορών μεταξύ των μελών των συροτουρκμενικών ενόπλων οργανώσεων «Ταξιαρχία Σουλτάνος Μουράντ» και της «Σουκούρ αλ Σαμάλ», καθώς οι οπλαρχηγοί τους κλέβουν τους μισθούς τους και επίσης δεν τους προσφέρουν επιδόματα τροφίμων.

Δύο μέλη του συριακού «Εθνικού Στρατού» διέφυγαν από το στρατόπεδο στη Λιβύη και σε συντονισμό με λαθρέμπορους εισήλθαν παράνομα στην Αλγερία για να περάσουν στην Ευρώπη, αλλά η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών συνέλαβε τον αδελφό του ενός δραπέτη για να πιέσει τον δραπέτη να επιστρέψει στη Λιβύη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr