ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λευκός Οίκος: Η Ρωσία ετοιμάζει «παράνομα» δημοψηφίσματα στην κατεχόμενη Ουκρανία

Λευκός Οίκος: Η Ρωσία ετοιμάζει «παράνομα» δημοψηφίσματα στην κατεχόμενη Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Μόσχα ενδέχεται να ανακοινώσει, ακόμη και εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ένα ή περισσότερα «παράνομα» δημοψηφίσματα στην κατεχόμενη Ουκρανία, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία, δήλωσε την Τετάρτη στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο Τζον Κίρμπι.

«Έχουμε πληροφορίες με βάση τις οποίες η Ρωσία συνεχίζει να προετοιμάζει μια προσομοίωση δημοψηφίσματος» στη Χερσώνα, στη Ζαπορίζια, στις αυτονομιστικές επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ καθώς επίσης και στο Χάρκοβο, σύμφωνα με τον Κίρμπι, ο οποίος είναι εκπρόσωπος αρμόδιος για θέματα εθνικής ασφάλειας.

«Η ρωσική διοίκηση έδωσε οδηγίες να προετοιμαστούν για τη διεξαγωγή αυτών των δημοψηφισμάτων», πρόσθεσε.

«Μάλιστα, αναμένουμε μια ρωσική ανακοίνωση για την ή τις πρώτες προσομοιώσεις δημοψηφισμάτων πριν από τα τέλη της εβδομάδας», σημείωσε.

«Οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα ήταν πολύ σαφείς: κάθε απόπειρα με στόχο να τεθεί υπό (ρωσικό) έλεγχο κάποιο έδαφος της Ουκρανίας θα θεωρηθεί παράνομη», προειδοποίησε.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν επίσης ότι η Ρωσία θα παραποιήσει τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων αυτών για να δείξει ότι ο ουκρανικός λαός θέλει να ενωθεί με τη Ρωσία.

«Πολύ απλά, είναι λάθος», είπε ο Κίρμπι, επικαλούμενος πολλές δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες μεταξύ Ουκρανών που ζουν σε περιοχές ελεγχόμενες από το Κίεβο και δείχνουν ότι πάνω από το 90% δεν θέλει να ενωθεί με τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους σχεδόν 3 δισεκ. δολαρίων, για την Ουκρανία, θα συνομιλήσει αργότερα τηλεφωνικά με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Εξακολουθούμε να κινητοποιούμε τον ελεύθερο κόσμο, να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους και εταίρους μας να στηρίξουν την Ουκρανία, η οποία υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία της», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ εξετάζει την επανάληψη πολέμου πλήρους κλίμακας με το Ιράν

Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί και 15 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στη Ζαπορίζια

Σε τροχιά ολοκληρωτικού πολέμου Ισραήλ και Ιράν

Αλέξης Τσίπρας στην Κίμπερλι: Όχι F-35 κι άλλοι αμερικανικοί εξοπλισμοί στην Τουρκία – Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ πρέπει να βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος

Η Κίμπερλι εκτίμησε ιδιαίτερα την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Αλέξη Τσίπρα για μία ευημερούσα Ανατολική Μεσόγειο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr