Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Wall Street Journal: Φόβοι για έξαρση της ενεργειακής κρίσης και στις ΗΠΑ

Wall Street Journal: Φόβοι για έξαρση της ενεργειακής κρίσης και στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού είναι ακόμη εδώ, αλλά όλοι σκέφτονται τον κρύο χειμώνα.

Οι φόβοι για περαιτέρω όξυνση της ενεργειακής κρίσης κυριεύουν όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal.

Τα αποθέματα φυσικού αερίου των ΗΠΑ κινούνται σήμερα περίπου 11,3% χαμηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας – ένα χάσμα το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει ακόμη περισσότερο τον χειμώνα.

Ο σημαντικότερος παράγοντας για τη ζήτηση φυσικού αερίου αυτό το καλοκαίρι ήταν το ηλεκτρικό ρεύμα, καλύπτοντας το 37% της αμερικανικής κατανάλωσης. Τα κύματα ζέστης κράτησαν ανοιχτά τα κλιματιστικά σε σπίτια και γραφεία.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ είναι σήμερα σε επίπεδα που είχαμε να δούμε από το 2008, όταν οι ΗΠΑ παρήγαγε 43% λιγότερο αέριο σε σχέση με το 2021.

Το αμερικανικό συμβόλαιο του καυσίμου άγγιξε την περασμένη εβδομάδα τα 10 δολ. ανά εκατ. βρετανικών θερμικών μονάδων (MMBtu). Στην Ευρώπη τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα με την τιμή στα 70 δολάρια MMBtu.

Παρόλο που οι ΗΠΑ δεν εξαρτώνται από τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, το τελευταίο διάστημα η αμερικανική αγορά επηρεάζεται από κάθε είδηση που ακούγεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η Ευρώπη ήλπιζε πως θα λάβει στήριξη από τις ΗΠΑ. Ωστόσο αυτή δεν μπορεί παρά να είναι περιορισμένη.

Αν και οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο, θα μπορούσε να στείλει στην Ευρώπη και την Ασία μόλις 13 δισ. κυβικά μέτρα ημερησίως ή περίπου το 11% της παραγωγής της.

Αν οι ΗΠΑ δουν όμως τις τιμές στο εσωτερικό να ανεβαίνουν αισθητά, η ποσότητα αυτή θα μπορούσε να περιοριστεί περαιτέρω, προκειμένου να αυξηθούν τα δικά της αποθέματα.

Υπό τις συνθήκες αυτές, όπως σχολιάζει, η WSJ η Αμερική θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπη με τη δική της κρίση φυσικού αερίου ή να επιδεινώσει εκείνη της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το πακέτο βοήθειας σε Ουκρανία και Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr