Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεργκέι Λαβρόφ: Η ΕΕ «υφίσταται τεράστιες απώλειες» ακολουθώντας τις ΗΠΑ

Σεργκέι Λαβρόφ: Η ΕΕ «υφίσταται τεράστιες απώλειες» ακολουθώντας τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χάσει την αυτονομία της και «υφίσταται τεράστιες απώλειες» ακολουθώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο στην «απερίσκεπτη» προσπάθειά τους να «εξαφανίσουν τη Ρωσία», σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Οι Αγγλοσάξονες απέκτησαν την άνευ όρων υποταγή ολόκληρης της Δύσης, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία τελικά έχασε τον δρόμο της προς τη στρατηγική αυτονομία», συνέχισε ο Λαβρόφ.

Αυτό προκαλεί «τεράστιες απώλειες» στην ΕΕ, πρόσθεσε ο Λαβρόφ σε συνάντηση με τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι η Δύση δεν κρύβει την πρόθεσή της να συνεχίσει να μάχεται με τη Ρωσία θυσιάζοντας τις ζωές Ουκρανών τους οποίους η Ουάσιγκτον θεωρεί απλώς ως αναλώσιμα.

«Αυτές τις μέρες, η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες δεν κρύβουν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν απερίσκεπτα να επενδύουν στον αγώνα κατά της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης χρησιμοποιώντας τις ζωές Ουκρανών που θεωρούνται αποκλειστικά ως αναλώσιμο υλικό», είπε.

Ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης υποστήριξε ότι οι μακροχρόνιες προσπάθειες της Δύσης έχουν στόχο να εγκαταστήσει ένα νεοναζιστικό ρωσοφοβικό καθεστώς στο Κίεβο και να πλημμυρίσει τις ένοπλες δυνάμεις και τους εθνικιστικούς σχηματισμούς της με σύγχρονα όπλα.

Στο μεταξύ σε πανηγυρικό τόνο υπογράφει σήμερα το μεσημέρι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών (Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα).

Στο πλαίσιο της επίσημης προσάρτησης των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, ο Ρώσος πρόεδρος αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη τις ουκρανικές περιφέρειες Ζαπορίζια και Χερσώνα, σύμφωνα με προεδρικά διατάγματα που δημοσιοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες του αργά το βράδυ της Πέμπτης, απαραίτητο ενδιάμεσο βήμα την παραμονή της επισημοποίησης της προσάρτησής τους στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Λίγες ώρες πριν την επίσημη προσάρτηση, το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε πυραυλική επίθεση στην περιοχή της Ζαπορίζια, όπου μια οχηματοπομπή που μετέφερε Ουκρανούς πολίτες επλήγη από ρωσικό πύραυλο, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν τουλάχιστον 23 νεκροί και 28 τραυματίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καύσιμα: Τιμές-φωτιά με πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη σε 15 περιφέρειες και νησιά

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr