Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Το κράτος θα πληρώσει τους λογαριασμούς φυσικού αερίου των καταναλωτών για τον Δεκέμβριο

Γερμανία: Το κράτος θα πληρώσει τους λογαριασμούς φυσικού αερίου των καταναλωτών για τον Δεκέμβριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι σχεδιάζει να εφαρμόσει επειγόντως σχέδιο 96 δισεκατομμυρίων ευρώ (93 δισεκατομμύρια δολάριων) για να αμβλύνει την πίεση στους καταναλωτές από την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

Το σχέδιο δύο φάσεων παρουσίασε σήμερα Επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με την Deutche Welle, σε πρώτη φάση, προβλέπεται η εφάπαξ ανάληψη από το κράτος όλου του μηνιαίου λογαριασμού φυσικού αερίου ιδιωτών καταναλωτών και επιχειρήσεων στη Γερμανία, για τον Δεκέμβριο.

Σε δεύτερο στάδιο, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο του 2023 έως τον Απρίλιο του 2024 για τους πολίτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το σχέδιο προβλέπει την εισαγωγή φρένου στην τιμή φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το προτεινόμενο μοντέλο, θα επιδοτείται 80% του κόστους -βάσει των λογαριασμών του προηγούμενου έτους- από το κράτος, ενώ ένα 20% θα αναλαμβάνει η αγορά.

Η τιμή της κιλοβατώρας αναμένεται να περιοριστεί, σύμφωνα με την πρόταση, στα 12 σεντ για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Για τη βαριά βιομηχανία όμως, η οποία συγκαταλέγεται στους πελάτες που καταναλώνουν υπέρογκες ποσότητες φυσικού αερίου, αναμένεται να ισχύσουν ειδικότερα μέτρα ήδη από τον Ιανουάριο του 2023.

Εκεί προτείνεται να επιδοτηθεί έως και το 70% -βάσει των λογαριασμών του προηγούμενου έτους-, με την τιμή της κιλοβατώρας να υπολογίζεται στα 7 σεντ.

Το σχέδιο θα πληρωθεί από το πακέτο βοήθειας των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ που η κυβέρνηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, προκαλώντας την οργή των Βρυξελλών, για να μειώσει τον αντίκτυπο των τιμών της ενέργειας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι Γερμανοί πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας κατά ένα πέμπτο ώστε να βγει ο χειμώνας χωρίς δελτίο στο ρεύμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr