Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπλίνκεν: Η Ρωσία δεν δείχνει πρόθυμη για ουσιαστικές συνομιλίες

Μπλίνκεν: Η Ρωσία δεν δείχνει πρόθυμη για ουσιαστικές συνομιλίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξετάσουν κάθε μέσο για να προωθήσουν τη διπλωματία με τη Ρωσία εάν δουν κάποια ευκαιρία, αλλά αυτή τη στιγμή η Μόσχα δεν δείχνει πρόθυμη να συμμετάσχει σε ουσιαστικές συνομιλίες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

«Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο πρόεδρος (της Ρωσίας, Βλαντίμιρ) Πούτιν όχι μόνο δεν είναι πρόθυμος για ουσιαστική διπλωματία αλλά αντιθέτως συνεχίζει να πιέζει προς την αντίθετη κατεύθυνση», είπε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τη Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολόνα.

«Εξετάζουμε και θα εξετάζουμε κάθε μέσο για να προωθήσουμε τη διπλωματία, εάν δούμε μια ευκαιρία για να την προωθήσουμε με κάθε τρόπο», είπε ο Μπλίνκεν, προσθέτοντας όμως ότι αντιθέτως, η Μόσχα «διπλασιάζει και τριπλασιάζει» τις επιθετικές ενέργειές της.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, τον Σεργκέι Σοϊγκού, για πρώτη φορά από τον Μάιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου, είπε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι γραμμές επικοινωνίας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Την πρωτοβουλία για το τηλεφώνημα είχε η αμερικανική πλευρά.

Ένας κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης εξήγησε, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ότι η επικοινωνία αυτή ήταν αναγκαία για να «ξεκαθαρίσουν οι παρανοήσεις» ώστε «να μην υπάρξουν ατυχήματα».

«Αυτές είναι πάντα σημαντικές επαφές και είναι σημαντικό που οι Αμερικανοί είχαν την πρωτοβουλία», φέρεται να είπε ο Κονσταντίν Γκαβρίλοφ, που εδρεύει στη Βιέννη.

Μετά το τηλεφώνημα αυτό η Μόσχα αναμένει διευκρινίσεις για τις ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής που διεξάγει το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νετανιάχου ταξιδεύει στις ΗΠΑ για να συναντήσει τον Τραμπ

Μήνυμα Λαβρόφ σε Ευρώπη: «Οι ΗΠΑ θα σας εγκαταλείψουν αν στείλετε στρατό στην Ουκρανία»

Η Κούβα δεν έχει καύσιμα για τα αεροπλάνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχθεί τον Κινέζο Πρόεδρο στον Λευκό Οίκο

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη – Ασφαλής ο Ερντογάν από… υγειονομική βόμβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr