Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος λιθοβόλησε γυναίκα “ένοχη” για μοιχεία

Το Ισλαμικό Κράτος λιθοβόλησε γυναίκα “ένοχη” για μοιχεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρόκειται για την πρώτη εκτέλεση μοιχαλίδας δια λιθοβολισμού στα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το Ισλαμικό Κράτος, μια νεαρή γυναίκα που κρίθηκε “ένοχη” για μοιχεία οδηγείται στο σημείο της εκτέλεσής της.

Ο αρμόδιος για την επιβολή της ποινής, κάποιος από τους παρανοϊκούς προφανώς δικαστές της Σαρία, της λέει μερικά τελευταία λόγια. Ότι, δηλαδή, είναι η πρώτη γυναίκα στην οποία επιβάλλουν την ποινή του θανάτου με λιθοβολισμό σε αυτή την περιοχή επειδή κρίθηκε μοιχαλίδα και συνεχίζει:

“Ελπίζουμε η εκτέλεσή σου να γίνει μάθημα και για τις άλλες γυναίκες. Η τιμωρία είναι αποτέλεσμα των πράξεών σου που έγιναν με ελεύθερη τη βούλησή σου. Κανείς δεν σε ανάγκασε να το κάνεις αυτό (σ.σ. να μοιχεύσει). Οπότε πρέπει να είσαι ικανοποιημένη με τον Νόμο του Αλλάχ και να υποταχθείς στον Αλλάχ. Το Ισλάμ σημαίνει αφοσίωση και υποταγή στον Αλλάχ, καταλαβαίνεις; Είσαι ικανοποιημένη με την ποινή που επιβλήθηκε από τον Αλλάχ; Καλώς…”.

Στη συνέχεια, ο τζιχαντιστής στρέφεται στον πατέρα της κοπέλας, που στεκόταν δίπλα του. “Υπάρχει τίποτα που θες να πεις στην κόρη σου;” και εκείνος απαντά “Όχι!”.

Η μελλοθάνατη ικετεύει τον δικαστή να πείσει τον πατέρα της να τη συγχωρέσει. “Σε παρακαλώ, συγχώρεσέ με” και ο πατέρας απαντά “Δεν θα το κάνω”. Ακόμα και ο δικαστής τζιχαντιστής προτρέπει τον πατέρα να συγχωρέσει την κόρη του, αλλά εκείνος στέκεται ασυγκίνητος στις ικεσίες της. “Δεν είμαι ο πατέρας σου πλέον” της λέει με πρωτοφανή σκληρότητα.

lithovolismos-1

“Εντάξει, μπορεί να μην είσαι ο πατέρας της”, λέει ο τζιχαντιστής, “αλλά ακόμα μπορείς να τη συγχωρέσεις. Θα πεθάνει έτσι κι αλλιώς, θα πάει στον Αλλάχ, συγχώρεσέ την”. Ο πατέρας, όμως, δεν αλλάζει γνώμη… ποιο τζιχαντιστής από τους τζιχαντιστές.

Η κοπέλα λέει ότι θα τη συγχωρέσει ο Θεός, αλλά ο πατέρας επιμένει: “Ο Θεός ας σε συγχωρέσει, εγώ δεν θα το κάνω”. Στη σκηνή μπαίνει κι άλλος τζιχαντιστής να πείσει τον πατέρα να συγχωρέσει την κόρη του, του εξηγούν ότι ο θάνατός της είναι βέβαιος, ότι ο Θεός είναι ελεήμων, αλλά εκείνος αρνείται. Μετά από κάποια παρακαλητά, ο πατέρας δέχεται να συγχωρέσει την κόρη του με απαξιωτική διάθεση.

Ο πατέρας απομακρύνεται και ο δικαστής της Σαρία λέει στη μελλοθάνατη: “Αγαπητή αδελφή, σε λίγο θα υποστείς την τιμωρία του Θεού. Έχεις κάτι να πεις, κάποια συμβουλή να δώσεις; Πες τα τελευταία σου λόγια πριν φύγεις από αυτόν τον κόσμο”.

Η μελλοθάνατη λέει: “Συμβουλεύω κάθε γυναίκα να περιφρουρήσει την πίστη της όπως κάνει για τη ζωή της” και συνεχίζει:

“Και συμβουλεύω τους πατεράδες όταν παντρεύουν (σ.σ. δίχως τη θέλησή τους) τις κόρες τους να εξετάζουν σε ποιους άνδρες και σε ποια σπίτια τις στέλνουν”.

Ο τζιχαντιστής δικαστής λαμβάνει ξανά το λόγο και λέει: “Αυτό είναι ένα μήνυμα και προς όλους τους παντρεμένους άνδρες μουσουλμάνους από μια παντρεμένη γυναίκα μουσουλμάνα. Η οποία οδηγήθηκε να κάνει αυτή την πράξη από τα λάθη των ανδρών. Να μην παραμελείτε τις γυναίκες σας. Εάν δεν ενδιαφέρεστε για τις γυναίκες σας (εννοεί ερωτικά) τι θα γίνει τελικά με αυτές τις γυναίκες; Ο σατανάς θα μπει μέσα τους και θα τις χρησιμοποιήσει όπως επιθυμεί”.

Δηλαδή, ο δικαστής της Σαρία αναγνωρίζει ότι η γυναίκα είναι θύμα, ότι ο άνδρας της την ώθησε στη μοιχεία, ωστόσο, η ποινή παραμένει. Θα πεθάνει δια λιθοβολισμού.

lithovolismos-2

Στη συνέχεια ο ίδιος ο πατέρας της τη δένει. Η κοπέλα στέκεται όρθια δεμένη γύρω από τα χέρια και τα πόδια. Δεν ακουμπά πουθενά. Ο πατέρας της τη σέρνει με ένα σχοινί, σαν να είναι σκυλί, και την οδηγεί στην τρύπα όπου θα εκτελεστεί. Της καλύπτουν το κεφάλι με μια κουβέρτα. Και ύστερα αρχίζουν να τις r;ixnoyn μεγάλες πέτρες, σε μέγεθος τούβλου. Η κοπέλα ακούγεται να κλαίει καθώς λιθοβολείται. Μέχρι και ο ίδιος ο πατέρας της ρίχνει πέτρες…

Δείτε το βίντεο εδώ: Λιθοβολισμός Γυναίκας στη Συρία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr