Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για τον περιορισμό των πυρηνικών κεφαλών

Ρωσία: Οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για τον περιορισμό των πυρηνικών κεφαλών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανοιχτή παραμένει η ημερομηνία των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας για την συνθήκη New START για τα πυρηνικά όπλα, με τη Μόσχα να σημειώνει τη Δευτέρα πως οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες και να κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι κλιμακώνει τις εντάσεις.

Οι συζητήσεις ΗΠΑ – Ρωσίας για την επανάληψη των επιθεωρήσεων βάσει της συνθήκης για τη μείωση των πυρηνικών όπλων New START αναμενόταν να διεξαχθούν τον Νοέμβριο στην Αίγυπτο, αλλά η Ρωσία τις ανέβαλε και καμία πλευρά δεν όρισε νέα ημερομηνία για συνάντηση.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ, δήλωσε πως οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για νέες συνομιλίες για τη συνθήκη, η οποία περιορίζει τον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών της κάθε πλευράς.

«Η κατάσταση, ειλικρινά μιλώντας, δεν επιτρέπει τον ορισμό νέας ημερομηνίας (…) λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την τάση κλιμάκωσης τόσο στην ρητορική όσο και στις ενέργειες των ΗΠΑ» είπε συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Οι ήδη τεταμένες σχέσεις Μόσχας – Ουάσιγκτον οξύνθηκαν περισσότερο πέρυσι όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, προκαλώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της να απαντήσουν με ένα μπαράζ κυρώσεων κατά της οικονομίας της Ρωσίας.

Αν και έχουν υπάρξει περιστασιακά διπλωματικές επιτυχίες, περιλαμβανομένων ανταλλαγών κρατουμένων, όπως με τον πρώην πεζοναύτη των ΗΠΑ Τρέιβορ Ριντ και την σταρ του μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκράινερ, σπάνιες είναι οι υψηλόβαθμες απευθείας επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η Μόσχα ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να ματαιώσει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τις επιθεωρήσεις βάσει της συνθήκης New START, η ισχύς της οποίας εκπνέει τον Φεβρουάριο του 2026.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr