Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν νέες προϊσλαμικές αραβικές αρχαιότητες

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν νέες προϊσλαμικές αραβικές αρχαιότητες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχαιολογία, Σαουδική Αραβία,

Η Αρχή Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε την ανακάλυψη αρχαίων αντικειμένων που χρονολογούνται από την προϊσλαμική εποχή, στην τοποθεσία Αλ Ουκχντούντ στην περιοχή Νατζράν, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας (SPA).

Τα τεχνουργήματα που ανακαλύφθηκαν στην τοποθεσία Αλ Ουκχντούντ στο Νατζράν είναι μια σειρά από επιγραφές Μουσνάντ, τρία δαχτυλίδια και ένα χάλκινο κεφάλι ταύρου.

Το πιο εμφανές από αυτά είναι μια μεγάλη επιγραφή εγγεγραμμένη σε πέτρα από γρανίτη με μήκος 230 εκατοστά και ύψος περίπου 48 εκατοστά.

Το μήκος των γραμμάτων φτάνει τα 32 εκατοστά, καθιστώντας το τη μεγαλύτερη επιγραφή Μουσνάντ που βρέθηκε στην περιοχή αυτή.

Τα τρία δαχτυλίδια είναι κατασκευασμένα από χρυσό, με διακοσμήσεις σε σχήμα πεταλούδας στην κορυφή, και έχουν όλα το ίδιο σχήμα και μέγεθος και συγκαταλέγονται στα αρχαιολογικά ευρήματα που δεν είχαν ανακαλυφθεί προηγουμένως στην τοποθεσία Αλ Ουκχντούντ.

Το κεφάλι του ταύρου είναι κατασκευασμένο από μπρούντζο.

Η Αρχή πρόσθεσε ότι πολλά αγγεία διαφόρων σχημάτων και μεγεθών βρέθηκαν επίσης στην τοποθεσία Αλ Ουκχντούντ, μια επιπλέον σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη αττικής κεραμικής που χρονολογείται από τον τρίτο αιώνα π.Χ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι ανακαλύψεις έγιναν κατά τη διάρκεια αρχαιολογικής ανασκαφής που πραγματοποίησε η επιτροπή στον αρχαιολογικό χώρο του Αλ Ουκχντούντ στην περιοχή Νατζράν για ενδέκατη σεζόν το 2022, με τη συμμετοχή μιας ομάδας Σαουδάραβων ειδικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαουδική Αραβία: Αποκεφαλίζουν καταδικασμένους και τους σταυρώνουν σε δημόσια θέα

Αφρίν/Εφρίν Συρία: Φιλότουρκοι τζιχαντιστές λεηλατούν με μπουλντόζες αρχαιολογικό χώρο

Στη Σαουδική Αραβία άνοιξε κάβα ποτών – «Όλοι γνωρίζουν ποιες πρεσβείες πωλούν ποτό… μερικές από αυτές βγάζουν πολύ χρήμα»

Από Δευτέρα 15/1 ισχύει ξανά εισιτήριο στην Αγία Σοφία για τους ξένους τουρίστες

Τεράστια αρχαία πόλη ηλικίας 2.500 ετών ανακαλύφθηκε στον Αμαζόνιο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr