Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κίνα μεσολάβησε για την προσέγγιση της Σαουδικής Αραβίας με το Ιράν – Οι ΗΠΑ «εξαφανισμένες»

Η Κίνα μεσολάβησε για την προσέγγιση της Σαουδικής Αραβίας με το Ιράν – Οι ΗΠΑ «εξαφανισμένες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Κίνα, Σαουδική Αραβία,

Η πρόσφατη προσέγγιση Σαουδικής Αραβίας-Ιράν είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να βασιστούμε για την επανευθυγράμμιση της περιοχής της Μέσης Ανατολής, δήλωσε ο δημοσιογράφος και διευθύνων σύμβουλος και αρχισυντάκτης της αιγυπτιακής εφημερίδας «Al-Masry Al-Youm», Αμπντελατίφ αλ Μαάγουι, επισημαίνοντας τη μείωση του ρόλου των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και στις αραβικές χώρες.

Η απουσία των ΗΠΑ από την περιοχή της Μέσης Ανατολής άφησε ένα κενό που προσέλκυσε άλλους να παρέμβουν και να παίξουν ρόλο στην περιοχή.

Η Κίνα έχει γίνει μια εξέχουσα παρουσία που μεσολάβησε για την προσέγγιση μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν, είπε ο Μανάουι.

Ο Μανάουι πρόσθεσε, σε συνέντευξή του στο κανάλι Al-Arabiya, την Τετάρτη, ότι η συμφωνία μεταξύ της Τεχεράνης και του Ριάντ απομακρύνει την ένταση στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου.

Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές αφού η Σαουδική Αραβία αντιπροσωπεύει την αιχμή του δόρατος των Σουνιτών ενάντια στους Σιίτες που εκπροσωπούνται από το Ιράν.

Ο Μανάουι εξήγησε ότι «η Σαουδική Αραβία, με αυτή τη συμφωνία, θα αποτελέσει μια από τις γέφυρες για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ του Ιράν και άλλων αραβικών χωρών», προσθέτοντας ότι η προσέγγιση θα είναι προς το συμφέρον όλων των ανθρώπων της περιοχής γενικότερα.

Η προσέγγιση Σαουδικής Αραβίας-Ιράν αποτελεί έκπληξη για την περιοχή συνολικά, συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «η σαουδαραβική κίνηση ήταν μονομερής και δεν είχε κάποιο βαθμό συντονισμού, αλλά η προσέγγιση πρέπει να ιδωθεί θετικά».

Η συμφωνία με το Ιράν δεν σημαίνει επίλυση όλων των διαφορών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν, το βράδυ της Κυριακής, εκφράζοντας την ελπίδα του να γυρίσει νέα σελίδα με το Ιράν και να ενισχύσει τις προοπτικές συνεργασίας, συντονισμού και διαλόγου.

Ο Μπιν Φαρχάν είπε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Al-Sharq Al-Awsat», ότι ανυπομονεί να συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν σύντομα, βάσει των συμφωνηθέντων», δηλώνοντας ότι η πιο σημαντική απαίτηση για να γυρίσουμε μία νέα σελίδα με το Ιράν είναι δέσμευση σε όσα συμφωνήθηκαν.

«Το Ιράν είναι μια γειτονική χώρα της οποίας η σταθερότητα και η ανάπτυξη είναι προς το συμφέρον της σταθερότητας της περιοχής», είπε, επισημαίνοντας, «η συνεχιζόμενη ανάπτυξη των πυρηνικών του δυνατοτήτων από το Ιράν αναμφίβολα μας ανησυχεί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Πρόεδρος Ισραήλ: Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr