ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αμερικανική πολιτεία απάλλαξε μεταθανάτια δώδεκα πρόσωπα που είχαν καταδικαστεί για «μαγεία» σε δίκες που είχαν διεξαχθεί πριν από σχεδόν 400 χρόνια, την περίοδο της αποικιακής Αμερικής.
Ένδεκα από αυτά τα πρόσωπα είχαν απαγχονιστεί έπειτα από τις καταδίκες τους για «μαγεία» στην πολιτεία Κονέτικατ (βορειοανατολικά), στα μέσα του 17ου αιώνα, ενώ το δωδέκατο γλίτωσε.
Αιρετοί του Κονέτικατ υιοθέτησαν την Πέμπτη ψήφισμα για τις υποθέσεις τους, ανακηρύσσοντας την αθωότητα των προσώπων αυτών και χαρακτηρίζοντας τις ποινές που επιβλήθηκαν σε εννιά γυναίκες και δυο άνδρες «δικαστικό σφάλμα».
Οργάνωση απογόνων των θυμάτων, η CT Witch Trial Exoneration Project, εξέφρασε ικανοποίηση στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε για την έγκριση του ψηφίσματος από τους κοινοβουλευτικούς.
Διεξήγαγε εκστρατεία υπέρ της μεταθανάτιας αποκατάστασής τους.
Η απόφαση του Κονέτικατ καταγράφτηκε την παραμονή της 376ης επετείου από τον πρώτο απαγχονισμό καταδικασθείσας για μαγεία στη Νέα Αγγλία, αυτήν της Άλις Γιανγκ.
Εκατοντάδες άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες, κατηγορήθηκαν για «μαγεία» στη Νέα Αγγλία τον 17ο αιώνα, ειδικά στις διαβόητες δίκες του Σάλεμ, στη Μασαχουσέτη, από το 1692 ως το 1693, στις οποίες κυριάρχησαν ο φόβος, η παράνοια και οι προλήψεις.























































