ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπλίνκεν: Το πραξικόπημα-μαριονέτα του Πριγκόζιν αποκάλυψε τις «πραγματικές ρωγμές» του Πούτιν

Μπλίνκεν: Το πραξικόπημα-μαριονέτα του Πριγκόζιν αποκάλυψε τις «πραγματικές ρωγμές» του Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το πραξικόπημα-μαριονέτα του αρχηγού της παραστρατιωτικής ομάδας «Wagner», Γεβγκένι Πριγκοζίν, αποκαλύπτει «πραγματικές ρωγμές» για τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Κυριακή 25/6 ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν.

«Αμφισβήτησε άμεσα την εξουσία του Πούτιν.

»Αυτό λοιπόν εγείρει πραγματικά ερωτήματα και αποκαλύπτει πραγματικές ρωγμές» στο ανώτατο επίπεδο του ρωσικού κράτους, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στο κανάλι CBS.

Τα στρατεύματα της «Wagner» ολοκλήρωσαν την αποχώρησή τους από τη Ρωσία την Κυριακή.

Μέχρι το μεσημέρι, είχαν φύγει από την περιοχή Λιπέτσκ, λιγότερο από 400 χιλιόμετρα από τη Μόσχα.

Την προηγούμενη μέρα, οι μισθοφόροι είχαν αποσυρθεί από την πόλη Ροστόφ, όπου άρθηκαν οι περιορισμοί κυκλοφορίας.

Σε μια θεαματική ανατροπή, ο επικεφαλής της «Wagner» ανακοίνωσε το Σάββατο 24/6 την απόσυρση των στρατευμάτων του κατευθυνόμενος προς τη Μόσχα.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι κατέληξαν σε συμφωνία, με την παρέμβαση του Λευκορώσου Προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο: οι διαδικασίες κατά του Πριγκοζίν σταμάτησαν, οι μισθοφόροι δεν θα διωχθούν.

Ο αρχηγός των μισθοφόρων ο οποίος έφυγε χθες από το Ροστόφ υπό τις επευφημίες των πολιτών, θα πρέπει να εξοριστεί στη Λευκορωσία.

Πηγή: Le Figaro

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προειδοποίηση Τραμπ προς Ιράν για σοβαρές συνέπειες: «Ελέγχουμε πλήρως τα Στενά του Ορμούζ»

Ο Νικόλας Φαραντούρης στη Ζάμπια – Συνάντησε Έλληνες και Ελληνορθόδοξους: «Μία δυναμική ελληνική κοινότητα συνεχίζει να δημιουργεί και να εκπροσωπεί την πατρίδα»

OPUS NOVUM: Η κατάρρευση της «ρωσικής πίστης», η «πολιτική θρησκεία», ο «νέος αθεϊσμός», η «μετακοσμική θρησκευτικότητα» και ο Θεός πέρα από δόγματα

Ιράν: Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ όσο οι ΗΠΑ δεν αποδέχονται τους όρους μας – Νέες απειλές Τραμπ

Η στρατηγική των πανεπιστημίων του Κατάρ: Ο ιδεολογικός πόλεμος εξασθενεί την αμερικανική ισχύ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr