Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Λιβύη επιδιώκει να γίνει η κύρια πηγή πετρελαίου για την Ιταλία και την Ευρώπη μέσα στην επόμενη πενταετία

Η Λιβύη επιδιώκει να γίνει η κύρια πηγή πετρελαίου για την Ιταλία και την Ευρώπη μέσα στην επόμενη πενταετία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Λιβύη, Πετρέλαιο, Φυσικό Αέριο,

Το υπουργείο Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Λιβύης ανακοίνωσε ότι επιδιώκει να γίνει η κύρια πηγή αργού πετρελαίου για την Ιταλία και την Ευρώπη εντός πέντε ετών.

Μιλώντας στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Libya Herald, το υπουργείο δήλωσε ότι η Λιβύη πρέπει να «διπλασιάσει την παραγωγή φυσικού αερίου, για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για φυσικό αέριο σε τοπικό επίπεδο».

Αναμένει ότι η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης «θα αυξηθεί εντός πέντε ετών σε επαρκές επίπεδο, έτσι ώστε η χώρα να γίνει η κύρια πηγή αργού για την Ιταλία και την Ευρώπη».

Επισήμανε ότι η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NOC) διεξάγει συνομιλίες με την ιταλική Eni, για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων αερίου Hamada προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Αυτά τα σχόλια έγιναν μετά την ανακοίνωση της NOC τη Δευτέρα 10/7 ότι η συνολική εγχώρια κατανάλωση φυσικού αερίου ανήλθε σε 1,130 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια κατά τις τελευταίες 24 ώρες.

Ωστόσο, ο υπουργός Πετρελαίου, Μοχάμεντ Αούν, απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των εξαγωγών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη αυτή τη στιγμή, δηλώνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να εξεταστεί μετά από πέντε χρόνια.

Επιβεβαίωσε ότι δεν έχει σταματήσει η εξαγωγή φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μέσω Ιταλίας μέσω του αγωγού Green Stream.

Αυτό έγινε κατά τη συμμετοχή του στην όγδοη διεθνή διάσκεψη του ΟΠΕΚ στη Βιέννη.

Ο Αούν είπε ότι η Λιβύη έχει εκπονήσει ένα βραχυπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο για τον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, με στόχο να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου της στα δύο εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Εξήγησε ότι το σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη πεδίων που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα και την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας των σημερινών κοιτασμάτων, εκτός από την ανάπτυξη των υποδομών που υπέστησαν ζημιές.

Επεσήμανε ότι το σχέδιο της NOC λειτουργεί για να «ξεπεράσει τα εμπόδια και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος στη Λιβύη και εστιάζει σε πολλούς άξονες.

»Περιλαμβάνει τη διάρθρωση του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου για την Εταιρεία και τις θυγατρικές της».

Ο Αούν δήλωσε ότι το σχέδιο «στοχεύει επίσης στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων, της κλιματικής αλλαγής και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

»Αυτό θα γίνει με τη διακοπή της καύσης φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα πετρελαίου και τις πετρελαϊκές επιχειρήσεις, και την εστίαση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Αναμένει ότι η αύξηση της ζήτησης στην παγκόσμια αγορά θα οδηγούσε σε «την επίτευξη ισορροπίας στην αγορά και θα ωθούσε τις τιμές του πετρελαίου να αυξηθούν κατά την περίοδο μεταξύ του τρίτου τριμήνου του 2023 και του πρώτου τριμήνου του 2024».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πότε μπαίνει το επίδομα θέρμανσης και η έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια τον Μάιο

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr