Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Τρία πετρελαϊκά κοιτάσματα κλειστά από διαδηλωτές μετά την απαγωγή του πρώην υπ. Οικονομικών

Λιβύη: Τρία πετρελαϊκά κοιτάσματα κλειστά από διαδηλωτές μετά την απαγωγή του πρώην υπ. Οικονομικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Λιβύη, Πετρέλαιο,

Το κλείσιμο τριών λιβυκών κοιτασμάτων πετρελαίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε κήρυξη ανωτέρας βίας, δήλωσε αργά την Παρασκευή 14/7 το υπουργείο Πετρελαίου, μια ημέρα μετά το κλείσιμο των κοιτασμάτων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγωγή ενός πρώην υπουργού Οικονομικών.

Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο κάλεσε όλα τα μέρη να μην αφήσουν τις διαφορές τους να επηρεάσουν την παραγωγή και τις εξαγωγές ενέργειας.

Τέτοια κλεισίματα θα μπορούσαν να επηρεάσουν σοβαρά τον ζωτικό τομέα πετρελαίου της βορειοαφρικανικής χώρας και να υπονομεύσουν τις προσπάθειες του υπουργείου να σταθεροποιήσει την παραγωγή αργού, ανέφερε το υπουργείο.

Η παραγωγή στα κοιτάσματα πετρελαίου El Feel, Sharara και 108 έκλεισε, σταμάτησε, την Πέμπτη 13 Ιουλίου από τη φυλή Αλ Ζάουι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγωγή (ή σύλληψη) του πρώην υπουργού Οικονομικών, Φαράτζ Μπουμτάρι, σύμφωνα με έναν ηγέτη της φυλής.

Το κοίτασμα Sharara είναι μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγικές περιοχές της Λιβύης, με δυναμικότητα 300.000 βαρελιών την ημέρα. Στο παρελθόν υπήρξε συχνός στόχος πολιτικών συγκρούσεων.

Ο αρχηγός της φυλής Ζάουι, Αλ Σενούσι αλ Αχλαΐκ, είπε στο Reuters ότι το κλείσιμο του El Feel είχε ως στόχο να πιέσει τις Αρχές στην Τρίπολη να απελευθερώσουν τον Μπουμτάρι, ο οποίος απήχθη στο αεροδρόμιο Μιτίγκα την Τρίτη.

Ο Μπουμτάρι είναι υποψήφιος για διοικητής της κεντρικής τράπεζας, γεγονός που «τον καθιστά ευάλωτο σε κινδύνους και απαγωγές», ανέφερε η φυλή σε ανακοίνωσή της.

Η παραγωγή πετρελαίου στο κοίτασμα πετρελαίου Sharara της Λιβύης έκλεισε σταδιακά την Πέμπτη και η παραγωγή σταμάτησε εντελώς μέχρι την Παρασκευή.

Το πετρελαϊκό πεδίο βρίσκεται στη λεκάνη Μουρζούκ στα νοτιοανατολικά της Λιβύης.

Διοικείται από την κρατική εταιρεία πετρελαίου NOC μέσω της εταιρείας Acacus με την ισπανική Repsol, τη γαλλική Total, την αυστριακή OMV και τη νορβηγική Equinor.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Πότε μπαίνει το επίδομα θέρμανσης και η έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια τον Μάιο

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr