Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Σαουδική Αραβία εκτελέστηκαν δύο στρατιωτικοί για «εσχάτη προδοσία»

Στη Σαουδική Αραβία εκτελέστηκαν δύο στρατιωτικοί για «εσχάτη προδοσία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θανατική Ποινή, Σαουδική Αραβία,

Δύο στρατιωτικούς, που καταδικάστηκαν για «εσχάτη προδοσία» εκτέλεσαν την Πέμπτη 14/9 οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του βασιλείου, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω τη φύση των κατηγοριών σε βάρος τους.

Οι δυο αξιωματικοί, ο αντισμήναρχος Ματζίντ μπιν Μούσα Αουάντ αλ Μπαλάουι και ο ταγματάρχης Γιούσεφ μπιν Ράντα Χασάν αλ Αζούνι, συνελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2017. Και οι δυο κρίθηκαν ένοχοι για «προδοσία» και «παράβαση καθήκοντος» έναντι «της πατρίδας και της τιμής της στρατιωτικής υπηρεσίας».

Οι εκτελέσεις τους έγιναν στην Τάιφ, όπου οι Αρχές εξέφρασαν πάντως εμπιστοσύνη στους «πιστούς άνδρες των ενόπλων δυνάμεων».

Οι θανατώσεις στρατιωτικών είναι σπάνιες στη Σαουδική Αραβία, όπου επικρατεί άκρα μυστικότητα όσον αφορά τις ένοπλες δυνάμεις.

Οι πιο πρόσφατες εκτελέσεις του είδους στο βασίλειο ανάγονται στον Απρίλιο του 2021, όταν θανατώθηκαν τρεις στρατιωτικοί που είχαν επίσης κατηγορηθεί για «προδοσία».

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες ανακοινώσεις, συνολικά 106 άνθρωποι έχουν θανατωθεί από την αρχή της χρονιάς στη Σαουδική Αραβία.

Το 2022, οι Αρχές στο βασίλειο εκτέλεσαν 147 ανθρώπους, κατά τη Διεθνή Αμνηστία.

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των κρατών που εφαρμόζουν τη θανατική ποινή, πίσω μόνο από την Κίνα και το Ιράν, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαουδική Αραβία: Αποκεφαλίζουν καταδικασμένους και τους σταυρώνουν σε δημόσια θέα

Το Ιράν εκτέλεσε «πράκτορα» του Ισραήλ

Στη Σαουδική Αραβία άνοιξε κάβα ποτών – «Όλοι γνωρίζουν ποιες πρεσβείες πωλούν ποτό… μερικές από αυτές βγάζουν πολύ χρήμα»

Δυναμώνει η BRICS – Ποιες νέες χώρες μπαίνουν στην «ομάδα»

Το Ιράν εκτέλεσε τέσσερις ανθρώπους που καταδικάστηκαν ως «σαμποτέρ» της Μοσάντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr