Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

300 κομάντος του Καναδά στο Ισραήλ με αρχηγείο στην Κύπρο

300 κομάντος του Καναδά στο Ισραήλ με αρχηγείο στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καναδικά μέλη των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται στο Ισραήλ και βοηθούν την πρεσβεία του Καναδά εκεί στον «σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο CBC News την Κυριακή 29/10.

«Δεδομένου ότι υπάρχει πιθανότητα κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των συνόρων που χωρίζουν το Ισραήλ από τον Λίβανο, το [υπουργείο Εξωτερικών] Global Affairs Canada ζήτησε υποστήριξη από τις Καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις για να εξασφαλίσει ταχεία ανταπόκριση σε περίπτωση ταχείας επιδείνωσης της κατάστασης ασφάλειας και υποστήριξης εάν απαιτηθεί εκκένωση Καναδών», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Προς υποστήριξη των Παγκόσμιων Υποθέσεων του Καναδά, προσωπικό [καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων] από τη Διοίκηση των Καναδικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (CANSOFCOM) βοηθά την καναδική πρεσβεία στο Ισραήλ στον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης».

Σε δήλωση νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας Μπιλ Μπλερ είπε ότι 300 στρατιώτες των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων (CAF – Canadian Armed Forces) βρίσκονται τώρα στην περιοχή, με μια ομάδα εργασίας με έδρα την Κύπρο.

Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι έκαναν τα μέλη των ειδικών δυνάμεων στην περιοχή. Το Global News ανέφερε για πρώτη φορά την Κυριακή ότι μέλη των ειδικών δυνάμεων ήταν παρόντα στο Ισραήλ.

Ο καναδικός στρατός έχει ήδη δραστηριοποιηθεί στην περιοχή καθώς η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έχει ενταθεί, μετά τις επιθέσεις της τελευταίας στις 7 Οκτωβρίου.

Στρατιωτικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν αρκετές πτήσεις εκκένωσης από το Ισραήλ προς την Ελλάδα τις εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου. Ο Καναδάς βοήθησε περίπου 1.600 πολίτες, μόνιμους κατοίκους και τις οικογένειές τους να φύγουν από το Ισραήλ.

Ο Καναδάς προειδοποίησε το Σάββατο 28/10 ότι οι πολίτες στο Λίβανο θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα όσο μπορούν.

Υπάρχει σημαντική ανησυχία ότι καθώς οι μάχες εντείνονται στη Λωρίδα της Γάζας, η Χεζμπολάχ -ένα λιβανέζικο πολιτικό κόμμα που υποστηρίζεται από το Ιράν και ένοπλο κίνημα που υποστηρίζει τη Χαμάς- θα μπορούσε να εισέλθει πλήρως στη σύγκρουση.

Ήδη έχουν σημειωθεί συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.

Υπολογίζεται ότι 40.000 έως 75.000 Καναδοί ζουν στον Λίβανο αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με καναδικά κυβερνητικά στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr