Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί στην καρδιά της πόλης της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί στην καρδιά της πόλης της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί την Τετάρτη 8/11 στο κέντρο της πόλης της Γάζας, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού εδάφους, όπου η κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί, γίνεται όλο και πιο καταστροφική έπειτα από ένα μήνα φονικού πολέμου.

Τα στρατεύματα βρίσκονται πλέον «στην καρδιά» της πόλης της Γάζας, στο βόρειο τμήμα της λωρίδας, όπου οι χερσαίες μάχες και η εκστρατεία βομβαρδισμού εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες για «να καταστραφεί η Χαμάς», δήλωσε την Τρίτη 7/11, το βράδυ ο υπουργός Άμυνας Ιώβ Γκάλαντ.

«Δεν θα υπάρξει ανθρωπιστική εκεχειρία χωρίς την επιστροφή των ομήρων», πρόσθεσε ο ισραηλινός υπουργός.

Περισσότεροι από 240 άνθρωποι απήχθησαν, σύμφωνα με το Ισραήλ, την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, που προκάλεσε το ξέσπασμα του πολέμου.

Τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση αυτή, στην πλειονότητά τους άμαχοι που έχασαν τη ζωή τους την ίδια ημέρα της επίθεσης της Χαμάς, η οποία ήταν η πιο αιματηρή στην ιστορία του Ισραήλ.

«Υπερπλήρη κοιμητήρια»

Η υπηρεσία επικοινωνίας της Χαμάς στη Γάζα υποστήριξε την Τρίτη 7/11, το βράδυ μέσω της πλατφόρμας Telegram πως τα κοιμητήρια στο έδαφος «είναι υπερπλήρη και δεν υπάρχει πια χώρος για τις ταφές».

Μπροστά στην καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση που επικρατεί σ’ αυτό το μικρό πολιορκημένο έδαφος, οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός πολλαπλασιάστηκαν από την πλευρά του ΟΗΕ, μη κυβερνητικών οργανώσεων, ηγετών του αραβικού κόσμου και άλλων χωρών.

«Τα αδιάκοπα αιτήματά μας για άμεση εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός έμειναν αναπάντητα», δήλωσε την Τρίτη 7/11 το βράδυ η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η οποία ανακοίνωσε το θάνατο ενός εργαζομένου της σε βομβαρδισμό εναντίον του προσφυγικού καταυλισμού του Σάτι, στην περιφέρεια της Πόλης της Γάζας.

Πόλεμος στο Ισραήλ

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) κάλεσε τα μέρη να βάλουν τέλος στα βάσανα των αμάχων και εξέφρασε τη λύπη της για μια «ηθική αποτυχία».

Ο οργανισμός αυτός ανακοίνωσε την Τρίτη 7/11 πως μία από τις οχηματοπομπές της με ανθρωπιστική βοήθεια προς το νοσοκομείο αλ-Κουντς της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου έγινε στόχος πυρών, την προέλευση των οποίων δεν διευκρίνισε.

«Δεν είναι οι συνθήκες στις οποίες μπορεί να δουλέψει το ανθρωπιστικό προσωπικό», δήλωσε ο Ουίλιαμ Σόμπουργκ, τοπικός αξιωματούχος της ΔΕΕΣ.

Σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ για το συντονισμό των ανθρωπιστικών υποθέσεων (OCHA), το οποίο επικαλείται τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, 192 μέλη του υγειονομικού προσωπικού έχουν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου.

Η ιδέα μιας κατάπαυσης του πυρός απορρίφθηκε επίσης από τις ΗΠΑ, στενούς συμμάχους του Ισραήλ, οι οποίες προτείνουν μάλλον «ανθρωπιστικές παύσεις» και επιμένουν «στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί».

Πόλεμος στο Ισραήλ

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών, οι οποίοι συνεδριάζουν στο Τόκιο, επιδιώκουν σήμερα να απευθύνουν κοινή έκκληση για «ανθρωπιστικές παύσεις».

Για τους 2,4 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας, η απελπισία είναι έντονη έπειτα από ένα μήνα αδιάκοπων βομβαρδισμών.

«Σταματήστε αυτή τη μηχανή της καταστροφής. Σώστε μας», ζήτησε την Τρίτη 7/11 ο Χισάμ Κούλαμπ, ένας εκτοπισμένος Παλαιστίνιος που οι βομβαρδισμοί τον βρήκαν και στη Ράφα, στο νότιο τμήμα του εδάφους.

Στο Ισραήλ, ο πληθυσμός απέτισε χθες φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου που προκάλεσε τραύμα στη χώρα.

«Οι ωμότητες άφησαν μια τρομερή ουλή, τραύματα σε προσωπικό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε ο Άσερ Κοέν, ο πρόεδρος του εβραϊκού πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, πτυχιούχοι του οποίου σκοτώθηκαν κατά την επίθεση της Χαμάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr