Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι στέλνουν χίλια σκάφη να «σπάσουν» τον αποκλεισμό της Γάζας

Οι Τούρκοι στέλνουν χίλια σκάφη να «σπάσουν» τον αποκλεισμό της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περίπου 1.000 σκάφη θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι της Αλικαρνασσού (Μποντρούμ) της Τουρκίας την Τετάρτη πριν κατευθυνθούν προς τη Γάζα σε μια προσπάθεια να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό και να διαταράξουν το θαλάσσιο εμπόριο που εισέρχεται στο Ισραήλ εν μέσω πολέμου με τη Χαμάς.

Σε συνέντευξή του στο Haber7, ο ισλαμιστής ακτιβιστής Volkan Okçu, ένας από τους διοργανωτές, ανέφερε ότι τα σκάφη θα μεταφέρουν 4.500 άτομα από 40 χώρες, «συμπεριλαμβανομένων των αντισιωνιστών Εβραίων».

Ανάμεσα στα 1.000 πλοία θα είναι 313 σκάφη γεμάτα με ρωσικές προμήθειες και 104 με ισπανικές προμήθειες, είπε.

Μόνο 12 τουρκικά σκάφη θα ενταχθούν στον στολίσκο, είπε στο Haber7.

Ωστόσο, ο Okçu είπε σε μεταγενέστερο tweet ότι περίμενε ότι ο αριθμός των τουρκικών πλοίων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος, τουλάχιστον 1.000, και επέμεινε ότι η πρωτοβουλία δεν σχετίζεται με την τουρκική κυβέρνηση.

Ο ακτιβιστής ανέφερε στο Haber7 ότι ο στόλος έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει από τις τουρκικές ακτές την Πέμπτη.

Η θαλάσσια νηοπομπή, όπως σημειώνεται, πρόκειται να κάνει μια πρώτη στάση στην Κύπρο (ο χάρτης δείχνει να περνά από Πάφο, δεν είναι ξεκάθαρο όμως αν θα ελλιμενιστούν στα κατεχόμενα) πριν συνεχίσει προς το ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ.

Ορισμένοι συμμετέχοντες στον στον στόλο φέρεται θα έχουν μαζί τους επίσης τις συζύγους και τα παιδιά τους στο πλοίο.

Ο Okçu είπε ότι ο κύριος στόχος της επιχείρησης θα ήταν να προκληθεί μια διαταραχή στα διεθνή ύδατα στα ανοικτά των ισραηλινών ακτών στο θαλάσσιο εμπόριο με κατεύθυνση το λιμάνι του Ασντόντ, προκειμένου να διακοπεί η παροχή αγαθών στο Ισραήλ για μια εβδομάδα ή ακόμη και έως και 10 ημέρες.

Το όλο εγχείρημα θυμίζει την απόπειρα του λεγόμενου «Στόλου της Ελευθερίας της Γάζας» με το Μαβί Μαρμαρά τον Μάιο του 2010, ο οποίος προσπάθησε να παραβιάσει τον θαλάσσιο αποκλεισμό στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας, αλλά αναχαιτίστηκε από το Ισραηλινό Ναυτικό.

Μετά το επεισόδιο του Mavi Marmara, επιχειρήθηκαν αρκετοί άλλοι στολίσκοι στη Γάζα, αλλά σε μεγάλο βαθμό ματαιώθηκαν από ισραηλινές στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες.

«Το Σιωνιστικό καθεστώς φαίνεται να μην έχει καμία πιθανότητα να επαναλάβει το περιστατικό του Mavi Marmara», είπε ο Τούρκος ισλαμιστής ακτιβιστής.

«Τα πλοία φέρουν σημαίες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Λουξεμβούργου, της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας και πολλών άλλων χωρών».

Ο ισλαμιστής ακτιβιστής σημείωσε ότι πολυτελή σκάφη θα ενταχθούν επίσης στον στολίσκο και ότι οι συμμετέχοντες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα ξοδέψουν κατά μέσο όρο 14.000 δολάρια για να συμμετάσχουν.

«Θα ακολουθήσουμε τους διεθνείς κανόνες»

Ο Okcu υποσχέθηκε ότι όσοι συμμετέχουν θα «ακολουθήσουν αυστηρά τους διεθνείς κανόνες» και δεν θα κουβαλήσουν κανένα όπλο, «ούτε καν μαχαίρι τσέπης», ώστε να μην δώσουν στο Ισραήλ καμία «δικαιολογία» να παρέμβει.

«Τη στιγμή που θα μπούμε στα χωρικά ύδατα της Γάζας, [οι ισραηλινές δυνάμεις] μπορούν μόνο να μας ψάξουν», είπε ο ακτιβιστής, «ή να μας ρυμουλκήσουν στα λιμάνια τους και να επιβάλουν πρόστιμα», αλλά δεν θα τους επιτραπεί από το διεθνές δίκαιο να κάνουν έφοδο στη νηοπομπή σε διεθνείς ύδατα, με τον τρόπο με τον οποίο επιτέθηκαν στο Mavi Marmara το 2010.

«[Το Ισραήλ] θα πλήρωνε βαρύ τίμημα για την απόπειρα οποιασδήποτε τρελής ενέργειας εναντίον ενός τόσο μεγάλου διεθνούς ειρηνευτικού στόλου», είπε ο ισλαμιστής ακτιβιστής-προβοκάτορας.

Πηγή: SigmaLive

Δημοσίευμα Tribune 23 Ιουνίου 2015: Ένα Καράβι για τη Γάζα «αγκαλιά» με Τούρκους και Χαμάς ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα

Υπενθυμίζουμε: Ο Στόλος για τη Γάζα ήταν μια καλά σχεδιασμένη προβοκάτσια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με κάλυψη τη δήθεν ανθρωπιστική ισλαμιστική τουρκική ΜΚΟ με τα αρχικά IHH. Πρόκειται για την ίδια ΜΚΟ που μετέφερε όπλα στους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και οργάνωσε τις διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

Ταμασού Ησαΐας: «Το να εμμένεις, για να καλύψεις το αμάρτημά σου, γιατί τιτρώσκεται ο εγωισμός σου, δεν είναι λύση. Είναι συνταγή καταστροφής»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr