Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαμάς παρέδωσε 20 ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό

Η Χαμάς παρέδωσε 20 ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανακοίνωσαν το Σάββατο 25/11 ότι παρέδωσαν 13 Ισραηλινούς ομήρους και επτά αλλοδαπούς πολίτες στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Μια πηγή του Κατάρ ανέφερε ότι οι όμηροι είναι ήδη καθ’ οδόν προς τα σύνορα.

Το βράδυ του Σαββάτου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζίντ αλ Ανσάρι, ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι θα αποφυλακιστούν επίσης 39 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων είναι 33 ανήλικοι και έξι γυναίκες.

Αργά το Σάββατο, ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με πρωτοβουλία του τελευταίου, με τον οποίο συζήτησε «την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην υλοποίηση της ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός».

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν συνομίλησε με τον εμίρη και με τον πρωθυπουργό του Κατάρ για τα πιθανά εμπόδια στην υλοποίηση της συμφωνίας και τους μηχανισμούς που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για την επίλυση τυχόν προβλημάτων.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι μετά το τηλεφώνημα ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε ότι η απελευθέρωση των ομήρων προχωρά και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού κάνει ενέργειες για να τους παραλάβει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Μπ. Νετανιάχου διακήρυξε τη Συμμαχία των Αρχαίων Εθνών: «Η Ιερουσαλήμ και η Αθήνα είναι τα θεμέλια»

Σε νευρικό κλονισμό ο Ερντογάν από τη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ – Τρομοκρατημένος λέει μπούρδες

Διπλωματικό θρίλερ στη Δαμασκό: Διέκοψαν ξαφνικά τον Φιντάν και οι αντιδράσεις της Άγκυρας

ΝΤΡΟΠΗ! Οι Τούρκοι «πανηγυρίζουν» επειδή η «Νέα Αριστερά» του Χαρίτση εναντιώνεται στη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Τουρκικό δημοσίευμα: Η στρατηγική μετατόπιση του Λιβάνου και η αναδιάταξη ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο (Daily Sabah)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr