Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγνωστοι απαγάγουν παιδιά στην τουρκοκρατούμενη βόρεια Συρία

Άγνωστοι απαγάγουν παιδιά στην τουρκοκρατούμενη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άγνωστοι απήγαγαν τρία παιδιά τις τελευταίες ώρες στις κατεχόμενες από την Τουρκία παραμεθόριες συροκουρδικές πόλεις Ρας αλ Αΐν και Τελ Αμπιάντ, στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των παιδιών που έχουν απαχθεί από τις 5 Δεκεμβρίου σε πέντε.

Μια πηγή από την ισλαμιστική και φιλοτουρκική λεγόμενη Στρατονομία, που συνδέεται με τις υποστηριζόμενες από την Τουρκία ένοπλες φατρίες της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης, ένας συνασπισμός γνωστός και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), είπε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα North Press ότι οι κάτοικοι ανέφεραν την απαγωγή δύο παιδιών την Τετάρτη 13/12.

Τα παιδιά είναι ο Γιασέρ αλ Σουβαϊάν, Ιρακινός υπήκοος, πέντε ετών και ο Χαντίλ αλ Ναγίφ, επτά ετών.

Η πηγή πρόσθεσε ότι δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα ίχνη των παιδιών και η ταυτότητα των απαγωγέων, παρά την παρουσία καμερών παρακολούθησης στο σημείο της απαγωγής.

Εν τω μεταξύ, παραστρατιωτικός της λεγόμενης Πολιτικής Αστυνομίας, που υποστηρίζεται από τον SNA, στην πόλη Τελ Αμπιάντ δήλωσε ότι άνοιξε φάκελος στο αστυνομικό τμήμα σχετικά με την απαγωγή ενός 4χρονου παιδιού ονόματι Χαμούντ αλ Τζαλούντ. Το παιδί αρπάχτηκε ενώ έπαιζε μπροστά από το σπίτι του θείου του στο χωριό Αΐν αλ Αρούς, νότια της Τελ Αμπιάντ.

Σύμφωνα με πηγές από την περιοχή, εικάζεται ότι οι απαγωγές μπορεί να έγιναν από τζιχαντιστές του SNA και υπάρχουν ανησυχίες ότι τα παιδιά μπορεί να μεταφερθούν στην Τουρκία με σκοπό τη διακίνηση παιδιών.

Οι πηγές πιστεύουν ότι είναι πολύ απίθανο άμαχοι να πραγματοποιήσουν απαγωγές σε περιοχή που ελέγχεται από τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έχουν απαχθεί από τις 11 Δεκεμβρίου έχει φτάσει πλέον τα πέντε.

Στις 13 Δεκεμβρίου, στην Τελ Αμπιάντ, ένα 6χρονο παιδί απήχθη και ένα άλλο 3χρονο παιδί απήχθη κοντά στο στρατόπεδο Μουαλί της φιλοτουρκικής πολιτοφυλακής κοντά στο χωριό Τελ Χαλάφ, δυτικά της Ρας αλ Αΐν.

Τον Οκτώβριο του 2019, οι τουρκικές δυνάμεις και ο SNA κατέλαβαν τις πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Αΐν με μια εισβολή που ονομάστηκε «Πηγή Ειρήνης», με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό, προς εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι, σχεδόν 300.000 κατοίκων της περιοχής.

Οι κατεχόμενες από τους Τούρκους περιοχές στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία συνεχίζουν να βιώνουν μια κατάσταση χάους και αναασφάλειας και αστάθειας εν μέσω της αδυναμίας των φατριών του SNA να διατηρήσουν την κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr