Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νετανιάχου: «Κανείς δεν θα σταματήσει» το Ισραήλ στον πόλεμο κατά της Χαμάς

Νετανιάχου: «Κανείς δεν θα σταματήσει» το Ισραήλ στον πόλεμο κατά της Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο στρατιωτικό αρχηγείο στο Τελ Αβίβ, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατέστησε σαφές ότι «κανείς δεν θα σταματήσει» το Ισραήλ στον πόλεμο κατά της Χαμάς.

«Αυτό που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου δεν θα ξανασυμβεί», δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην επιδρομή-μακελειό πριν τρεις μήνες από την τζιχαντιστική παραστρατιωτική φιλοτουρκική δύναμη που κυβερνά τη Γάζα.

«Είμαστε στον δρόμο προς τη νίκη και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πετύχουμε τη νίκη», είπε. «Δεν θα συμβιβαστούμε και δεν θα σταματήσουμε».

Ο Νετανιάχου ανάφερε ότι είπε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, που επισκέφθηκε το Ισραήλ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι, «αυτός δεν είναι μόνο ο δικός μας πόλεμος, αυτός είναι και ο δικός σας πόλεμος».

«Οι υποστηρικτές των νέων Ναζί τολμούν να μας κατηγορήσουν για γενοκτονία», είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι υποστηρίζει δολοφόνους που έκαψαν παιδιά, ενώ το Ισραήλ «διεξάγει έναν άνευ προηγουμένου ηθικό και δίκαιο πόλεμο ενάντια στα τέρατα της Χαμάς – τους νέους Ναζί».

«Ο αντισημιτισμός είναι ακόμα ζωντανός, αλλά το καθεστώς του εβραϊκού λαού έχει αλλάξει — έχουμε κράτος, στρατό και ηρωικούς στρατιώτες που προστατεύουν τον λαό μας», είπε.

Στο ανώτατο δικαστήριο των ΟΗΕ προσέφυγε η Νότια Αφρική υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων με τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Νότια Αφρική επικαλείται τη Διεθνή Σύμβαση για την Πρόληψη και Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας του ΟΗΕ, την οποία έχει συνυπογράψει το Ισραήλ.

Η Σύμβαση θεωρείται αποτέλεσμα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων με περίπου 6 εκατομμύρια θύματα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε μια πρώτη αντίδραση το Νοτιοαφρικανικό Εβραϊκό Συμβούλιο Αντιπροσώπων (SAJBD) δια στόματος της προέδρου του Κάρεν Μίλνερ επικρίνει την Πρετόρια για την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο:

«Δεν είδαμε την Νότια Αφρική να πράττει κάτι αντίστοιχο για τον πόλεμο στην Ουκρανία ή σε σχέση με τις φρικτές συγκρούσεις στην αφρικανική ήπειρο, όπως για παράδειγμα το Κογκό ή το Σουδάν.

»Η Νότια Αφρική θα μπορούσε να επιλέξει άλλο δρόμο που θα οδηγούσε στην ειρήνη.

»Θα μπορούσε για παράδειγμα να ασκήσει πιέσεις στη Χαμάς να απελευθερώσει ομήρους.

»Αντ΄ αυτού προτίμησε να εμπλακεί σε μια εξαιρετικά δαπανηρή και πολύπλοκη νομική διαδικασία, η οποία δεν θα έχει, το πιθανότερο, πραγματικό αντίκτυπο στην έκβαση πολέμου».

ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία δεν θεωρούν ότι υπάρχει νομική βάση στην προσφυγή της Νότιας Αφρικής.

Και το ίδιο το Ισραήλ θεωρεί ανυπόστατες τις κατηγορίες σε βάρος του, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να δηλώνει ότι «κατηγορούμαστε για γενοκτονία, την ώρα που προσπαθούμε να την αποτρέψουμε».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr