ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Γερμανία διαδηλώνουν οι φορτηγατζήδες στο κέντρο του Βερολίνου

Στη Γερμανία διαδηλώνουν οι φορτηγατζήδες στο κέντρο του Βερολίνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές,

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν την Πέμπτη 18/1 και την Παρασκευή 19/1 στο Βερολίνο οι οδηγοί φορτηγών μεταφορών και διανομής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις κινητοποιήσεις αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 1.500 οδηγοί με τα οχήματά τους.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων τους είναι η ανάκληση των αυξήσεων στα διόδια και στις τιμές του διοξειδίου του άνθρακα και οι καλύτερες συνθήκες εργασίες για τους επαγγελματίες οδηγούς.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ένωση Διανομών και Μεταφορών (BLV), τα φορτηγά αναμένεται να φθάσουν την Πέμπτη στο κέντρο του Βερολίνου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη για Παρασκευή το μεσημέρι διαδήλωση στην Πύλη του Βραδεμβούργου.

Η περιοχή εκτιμάται ότι θα μείνει αποκλεισμένη μέχρι τουλάχιστον την Παρασκευή το βράδυ και αναμένονται καθυστερήσεις και προβλήματα σε πολλά σημεία των κεντρικών οδικών αξόνων της πρωτεύουσας.

Οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, οι οποίες ισχύουν από την 1η Δεκεμβρίου 2023 σε εναρμόνιση με νομοθεσία της ΕΕ, αφορούν φορτηγά οχήματα άνω των 7,5 τόνων, ενώ από την 1η Ιουλίου 2024 το μέτρο θα επεκταθεί και στα οχήματα άνω των 3,5 τόνων.

Από την υποχρέωση καταβολής διοδίων εξακολουθούν να εξαιρούνται τα οχήματα μηδενικών εκπομπών καυσαερίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσίων κατηγορείται για «προδοτική κατασκοπεία»

Γαλλία: 15χρονος μαθητής ακρωτηριάστηκε στο χέρι από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

Γερμανία: Η Νάνα Μούσχουρη τιμήθηκε με το βραβείο του Τάγματος της Αξίας

Χρυσή ισοπαλία για την αλύγιστη Εθνική Ελλάδας 0-0 με τη Γερμανία

Συνάντηση Ζελένσκι-Μερτς με «καλέσματα» και απειλές κατά του Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr