Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Τουρκία συνεργάζονται για βόμβες σε ντρόουν

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Τουρκία συνεργάζονται για βόμβες σε ντρόουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αμυντικός όμιλος Edge Group με έδρα το Άμπου Ντάμπι ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση της κατευθυνόμενης βόμβας Desert Sting στο τουρκικό ντρόουν Bayraktar TB2, σηματοδοτώντας ένα νέο κύμα συνεργασίας μεταξύ των αμυντικών εταιρειών των Εμιράτων και της Τουρκίας, ανέφερε το Defense News.

«Φτάσαμε σε ένα σημαντικό ορόσημο στη συνεργασία μας με την Baykar, με την επιτυχή ενσωμάτωση των προηγμένων πυρομαχικών μας Desert Sting 16 στο UAV TB2», έγραψε ο όμιλος Edge σε μια ανάρτηση στις 17 Ιανουαρίου που δημοσιεύτηκε στο «X».

Δημοσιεύτηκαν επίσης πλάνα που δείχνουν το DS-16 να φορτώνεται στο τουρκικό drone για δοκιμαστική πτήση.

Στο βίντεο, το TB2 φαίνεται να απογειώνεται από μια εγκατάσταση της Baykar, να ρίχνει ένα από τα πυρομαχικά κατά την πτήση και να προσγειώνεται τη νύχτα.

Τα πλάνα δείχνουν ότι η πτήση πραγματοποιήθηκε πάνω από τον Κόλπο του Σάρος, στα ανοιχτά της Τουρκίας.

Αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής συμφωνίας που έχουν υπογράψει η Edge και η Baykar, η οποία επιδιώκει να προωθήσει τη συνεργασία τους στον τομέα της ασφάλειας.

Οι δύο εταιρείες έχουν επίσης σχέδια να ενσωματώσουν άλλα ωφέλιμα φορτία σε διαφορετικά οχήματα Baykar στο μέλλον.

Στην αεροπορική έκθεση του Ντουμπάι τον Νοέμβριο, ο Φαϊσάλ αλ Μπανάι, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Edge, είπε στο Defense News ότι αυτές οι φιλοδοξίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το TB3, το οποίο πλησιάζει σε σειριακή παραγωγή.

«Είμαστε [επίσης] σε συζητήσεις με την Baykar για να ενσωματώσουμε τους πυραύλους μας σε ορισμένα από τα drones τους και να αποκτήσουμε ενδεχομένως το μοντέλο TB3 τελικά», είπε, αναφερόμενος στη ναυτική παραλλαγή του TB2.

Παλαιότερα γνωστή ως εισαγωγέας στρατιωτικού εξοπλισμού, η κυβέρνηση των ΗΑΕ έχει διπλασιάσει τις προσπάθειές της να μειώσει την εξάρτησή της από ξένες αμυντικές εισαγωγές, επιδιώκοντας να αναπτύξει εθνικές κατασκευαστικές ικανότητες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Η τουρκική MİT μοιράζει όπλα στις φυλές της Ανατ. Συρίας για να επιτεθούν στους Κούρδους

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι – «Όχι στην Τουρκία»

ΒΑ Συρία: Καμία παράδοση, καμία συμφωνία: Πώς ο Οτζαλάν επέβαλε τη συμφωνία για τη Ροζάβα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr