Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μυστικές Υπηρεσίες: Η Ρωσία θα εξαπολύσει βομβιστικές επιθέσεις και εμπρησμούς στην Ευρώπη

Μυστικές Υπηρεσίες: Η Ρωσία θα εξαπολύσει βομβιστικές επιθέσεις και εμπρησμούς στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τρομοκρατικές ειδικές επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία με στόχο χώρες του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν θεωρητικά να θεωρηθούν ως πολεμικές πράξεις, εγείροντας το ερώτημα ποια θα ήταν η κατάλληλη απάντηση από τη Δύση. γράφει η βρετανική Express.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προειδοποιηθεί να μην περάσει τις «κόκκινες γραμμές» του ΝΑΤΟ, καθώς «εκρήγνυνται» οι φόβοι για μια μεγάλη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας.

Οι εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Δύσης φτάνουν στο «κρίσιμο σημείο», σύμφωνα με τη Ρωσία.

Το Κρεμλίνο είναι έξαλλο που το ΝΑΤΟ συνεχίζει να προμηθεύει όπλα και πυραύλους στην Ουκρανία, καθώς αγωνίζεται να απωθήσει τους Ρώσους εισβολείς.

Συγκεκριμένα, οι στρατηγοί του Πούτιν ανησυχούν έντονα για την επικείμενη παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο Κίεβο.

Τα αμερικανικά αεροσκάφη είναι ικανά να μεταφέρουν πυραύλους οπλισμένους με πυρηνικές κεφαλές, γεγονός που ο στρατός του Πούτιν έσπευσε να επισημάνει σε δήλωση την περασμένη εβδομάδα.

Η Ρωσία είπε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο και να «εκραγεί» λόγω της «απερισκεψίας» του ΝΑΤΟ.

Η ολοένα και πιο πολεμική ρητορική του Κρεμλίνου έρχεται καθώς οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν αυτή την εβδομάδα ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια εκστρατεία ειδικών μυστικών επιχειρήσεων / σαμποτάζ όπως βομβιστικές επιθέσις και εμπρησμούς σε όλη την Ευρώπη – δυνητικά θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων.

Τέτοιες επιθέσεις σε εδάφη του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν θεωρητικά να θεωρηθούν ως πράξεις πολέμου, εγείροντας το ερώτημα ποια θα ήταν η κατάλληλη απάντηση από τη Δύση.

Ο Linas Linkevičius, πρεσβευτής της Λιθουανίας στη Σουηδία, είπε στην Express.co.uk ότι πρέπει να σταλεί στον Πούτιν «ένα πολύ σαφές μήνυμα» σε περίπτωση τέτοιων επιθέσεων.

«Αν η Ρωσία περνούσε αυτή την τελευταία κόκκινη γραμμή, ας πούμε, να επιτεθεί σε εδάφη του ΝΑΤΟ, η απάντηση πρέπει να είναι πλήρης, καταστροφική, χωρίς αμφιβολία», είπε.

Και πρόσθεσε: «Η υπόθεση μου είναι ότι δεν θα πάνε τόσο μακριά.

»Αλλά έχουν πολλές ευκαιρίες να χρησιμοποιήσουν τα υπάρχοντα εργαλεία και μεθόδους (ασύμμετρες) για να προκαλέσουν αναστάτωση».

Ο πρεσβευτής προκάλεσε πρόσφατα οργή στη Μόσχα, αφού άφησε να εννοηθεί σε ένα αναιδές tweet ότι η γέφυρα Κερτς στην Κριμαία θα καταστραφεί σύντομα από την Ουκρανία.

Ο Ντμίτρι Πολυάνσκι, ανώτερος απεσταλμένος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, είπε ότι ο Λιθουανός πρέσβης θα μετανιώσει πικρά για τα λόγια του.

Ωστόσο, ο Λιθουανός διπλωμάτης είπε στην Express ότι, αν οι Ρώσοι ήταν νευρικοί, τότε αυτό ήταν το πρόβλημά τους.

«Δεν ήταν έκκληση να καταστρέψουμε τη γέφυρα», εξήγησε.

«Έλεγα ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Ο κ. Linkevičius προέτρεψε τους δυτικούς ηγέτες να είναι πολύ πιο τολμηροί στις σχέσεις τους με τον Πούτιν και να σταματήσουν να περιορίζουν τεχνητά τις επιλογές τους για δράση κατά του τυράννου του Κρεμλίνου.

Πρόσφατα, οι ηγέτες της ΕΕ αντέδρασαν με τρόμο στην πρόταση του προέδρου Μακρόν να στείλει στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για να βοηθήσει να νικήσει τον Πούτιν.

Ωστόσο, ο πρεσβευτής υποστήριξε τον Μακρόν, λέγοντας ότι απλώς προειδοποιούσε τον Πούτιν ότι καμία ενέργεια κατά της Ρωσίας δεν θα αποκλειστεί από τη Δύση σε μια προσπάθεια να επαναφέρει το στοιχείο του αιφνιδιασμού και της αβεβαιότητας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Τουλάχιστον 11 νεκροί στην περιφέρεια του Χαρκόβου από ρωσικά πυρά

Η Αρμενία εισέρχεται σε μια από τις πιο δραματικές περιόδους της ιστορίας της και οι ερασιτέχνες του «ρωσικού κόσμου»

DW: Πώς η Κίνα κρατάει «ζωντανή» τη ρωσική οικονομία

Πούτιν: Η Δύση «δεν είναι στα καλά της» – «Ουδέτερη ζώνη, ο στόχος για το Χάρκοβο»

Ρωσίδα πρώην κατάσκοπος αποκαλύπτει πώς χειραγωγούσε τους στόχους της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr