Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ βομβάρδισε αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ στην Κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου

Το Ισραήλ βομβάρδισε αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ στην Κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την Τετάρτη 21/8 ότι στη διάρκεια της νύχτας βομβάρδισαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων της Χεζμπολάχ στην Κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου.

Η αεροπορική επίθεση πραγματοποιήθηκε μερικές ώρες μετά τη δήλωση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ ότι «η επίθεση σε αποθήκες πυρομαχικών στο Λίβανο αποτελεί προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο».

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι προχώρησε σε αντίποινα για το πλήγμα στην Μπεκάα εκτοξεύοντας ρουκέτες Κατιούσα εναντίον ισραηλινής στρατιωτικής εγκατάστασης επιμελητείας στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν.

Εχθροπραξίες διεξάγονται τους 10 τελευταίους μήνες ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις παράλληλα με τον πόλεμο στη Γάζα, ο οποίος έχει επεκταθεί και σε άλλα μέτωπα προκαλώντας φόβους για ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Ενώ οι περισσότερες από τις ανταλλαγές πυρών γίνονται κατά μήκος των νότιων συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ, μερικά ισραηλινά πλήγματα πραγματοποιούνται βαθύτερα στο Λίβανο, μεταξύ άλλων και στην Μπεκάα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαίωση από πηγές στις λιβανικές δυνάμεις ασφαλείας ότι στοχοθετήθηκαν την Τρίτη 20/8 αποθήκες όπλων.

Οι πηγές δήλωσαν πως το πλήγμα πραγματοποιήθηκε σε κατοικημένη περιοχή κοντά στην ανατολική πόλη Μπααλμπέκ στην Κοιλάδα Μπεκάα, μια περιοχή όπου ζουν κυρίως σιίτες μουσουλμάνοι, από τους οποίους αντλεί υποστήριξη η Χεζμπολάχ.

Από τα αεροπορικά πλήγματα σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι και 19 τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τις πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά δεν έχει γίνει μέχρι τώρα σαφές αν οι νεκροί ήταν άμαχοι ή μαχητές.

Εξάλλου άλλη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/8 με στόχο αυτοκίνητο στα περίχωρα του νότιου λιμανιού της Σιδώνας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα μέλος της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής παράταξης Φάταχ, δήλωσαν στο Ρόιτερς δύο παλαιστινιακές πηγές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Έχουμε και εμείς λογαριασμούς, δεν είναι κάτι τρίτο, ξένο και αδιάφορο η Μουσουλμανική Αδελφότητα»

Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: «Συμβούλιο Ειρήνης» μόνο για τη Γάζα – Οχι σε νέο οργανισμό

Νταβός: «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ με απουσίες ηγετικών ευρωπαϊκών δυνάμεων

Ο Κούσνερ παρουσίασε το όραμά του για τη Γάζα: Αμνηστία για τους μουτζαχεντίν της Χαμάς που θα παραδώσουν τα όπλα τους

Ο Τραμπ ισόβιος πρόεδρος στο «Συμβούλιο Ειρήνης» – Διεθνές όργανο αντί του ΟΗΕ; – Γαλλία και Γερμανία είπαν «όχι» – Η Ελλάδα κλίνει στο «όχι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr