Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Άδειασαν» τον Μπορέλ οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ και συνεχίζουν τον διάλογο με το Ισραήλ

«Άδειασαν» τον Μπορέλ οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ και συνεχίζουν τον διάλογο με το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ δεν συμφώνησαν να αναστείλουν τον πολιτικό διάλογο με το Ισραήλ, απορρίπτοντας την πρόταση που είχε υποβάλει την περασμένη εβδομάδα ο απερχόμενος Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας σε επιστολή του προς τους ΥΠΕΞ την περασμένη εβδομάδα, ενόψει της σημερινής συνόδου τους στις Βρυξέλλες, έκανε λόγο για «σοβαρές ανησυχίες για πιθανές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στη Γάζα» εκ μέρους του Ισραήλ.

Ο ΥΠΕξ της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι είπε στους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος και άλλοι ομόλογοί του δεν συμφώνησαν με την πρόταση αυτήν.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τραγικά γεγονότα στη Γάζα, τεράστιες απώλειες αμάχων αλλά δεν ξεχνάμε ποιος ξεκίνησε τον τρέχοντα κύκλο της βίας.

»Και μπορώ να σας πω ότι δεν υπήρξε συμφωνία για την αναστολή των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ», είπε ο Σικόρσκι.

Ο πολιτικός διάλογος περιλαμβάνεται στην ευρύτερη συμφωνία για τις σχέσεις της ΕΕ με το Ισραήλ που τέθηκε σε ισχύ τον Ιούνιο του 2000 και αφορά επίσης τους εμπορικούς δεσμούς των δύο πλευρών.

Για την αναστολή του θα έπρεπε να δώσουν το πράσινο φως και οι 27 χώρες της ΕΕ.

Οι Βρυξέλλες προσπαθούν να τηρήσουν μια ενιαία στάση στο θέμα του πολέμου της Γάζας, που ξεκίνησε μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Η ΕΕ καλεί τη Χαμάς να απελευθερώσει όλους τους Ισραηλινούς ομήρους και ζητά και από τις δύο πλευρές να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν απειλεί με πλήγματα σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας μετά το τελεσίγραφο Τραμπ

Η Μαίρη Μπόση προειδοποιεί για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Αυτή είναι η αρχή…»

Το Ισραήλ διευρύνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ, δηλώνει ο αρχηγός του στρατού

Ισραήλ: «Μόλις ξεκίνησε» η εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ

Ισραηλινή εκτίμηση: Η κατάρρευση του ιρανικού καθεστώτος δεν θα επέλθει κατά τη διάρκεια του πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr