Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μία ερωτευμένη γυναίκα; Η Μελόνι υπερασπίστηκε μαχητικά τον Έλον Μασκ

Μία ερωτευμένη γυναίκα; Η Μελόνι υπερασπίστηκε μαχητικά τον Έλον Μασκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, εξέφρασε την υποστήριξή της στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, ο οποίος έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 03/01/25 στην εφημερίδα Corriere della Sera, τον χαρακτήρισε «ευφυέστατο άνθρωπο».

«Αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της εποχής μας, ένας καινοτόμος με διαρκή προσανατολισμό προς το μέλλον», δήλωσε η Μελόνι, περιγράφοντας την εκτίμησή της για τον ιδρυτή της Tesla.

Η αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρθηκε και στη φιλική προσωπική σχέση που διατηρεί με τον Μασκ.

«Είμαστε δύο άνθρωποι που έχουν πολύ καλή επικοινωνία.

»Είναι εξαιρετικά ευφυής, και οι συζητήσεις μαζί του είναι πάντοτε ενδιαφέρουσες», ανέφερε.

Παράλληλα, η Μελόνι σχολίασε την αυξανόμενη εμπλοκή του Μασκ στα πολιτικά δρώμενα της Ευρώπης μέσω δημοσίων δηλώσεων, ιδιαίτερα μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές.

Μεταξύ άλλων, ο Μασκ έχει χαρακτηρίσει «τύραννο» τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και «ανόητο» τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Οι θέσεις του έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με πολλές φωνές να ζητούν περιορισμό της πολιτικής του επιρροής.

Ο Μασκ, που θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είχε εκφράσει δημόσια επαίνους για τη Μελόνι κατά τη διάρκεια απονομής βραβείου προς τιμήν της στις ΗΠΑ την περασμένη χρονιά.

Η Μελόνι φέρεται να έχει τις καλύτερες σχέσεις με την πλευρά του Τραμπ μεταξύ των ηγετών μεγάλων κρατών της ΕΕ.

Στη συνέντευξή της στο σαββατοκυριακάτικο ένθετο της εφημερίδας, υπογράμμισε ότι παρόλο που διατηρούν καλή σχέση, υπάρχουν τομείς όπου διαφωνούν έντονα.

«Κάποιοι τον θεωρούσαν ιδιοφυΐα μέχρι πρόσφατα και τώρα τον παρουσιάζουν ως τέρας, απλώς επειδή διάλεξε το λάθος στρατόπεδο», σημείωσε η Μελόνι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ

Τα πάνω-κάτω του χρυσού – Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ επιθυμούν τερματισμό του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας έως τον Ιούνιο

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr