Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γκρίζος Λύκος Μπαχτσελί είπε ότι τα Δωδεκάνησα είναι τουρκικά – Τι απαντά το ΥΠΕΞ

Ο Γκρίζος Λύκος Μπαχτσελί είπε ότι τα Δωδεκάνησα είναι  τουρκικά – Τι απαντά το ΥΠΕΞ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος δήλωσε ότι «τα Δωδεκάνησα δεν νοούνται χωρίς την Τουρκία».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο Μπαχτσελί ανέφερε:

«Τα Δωδεκάνησα τα σφετερίστηκαν και πάρθηκαν με παιχνίδια του ποδιού.

»Το να ζήσει η Τουρκία δίχως τα Δωδεκάνησα είναι ένα όνειρο.

»Το να ακολουθείται μια επιθετική πολιτική στην απέναντι όχθη του Αιγαίου δεν έχει να ωφελήσει τίποτα σε καμία χώρα.

»Η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ποτέ τη Γαλάζια Πατρίδα. Η Αθήνα να προσέχει τα βήματά της.

»Τα αποτελέσματα των ενεργειών της Ελλάδας θα είναι βαριά».

Και στη συνέχεια ανέφερε: «Είναι ανοησία να πιστεύουμε ότι τα προβλήματα θα τελειώσουν, εάν τα αγνοήσουμε.

»Αν έχουν σηκωθεί τα μανίκια για την επίλυση ενός προβλήματος, το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα πυροδοτήσει μια αποκαλυπτική λύση συνείδησης.

»Η Τουρκία είναι ένα πολύ ισχυρό κράτος.

»Έχει το θάρρος και την ανθεκτικότητα να παίρνει με αποφασιστικότητα απόφαση για κάθε επικεφαλίδα προβλημάτων και να παρεμβαίνει εντός των ιστορικών της συνόρων».

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί πρόσθεσε: «Το τι λένε οι τελειωμένοι πολιτικοί εκπρόσωποι δεν έχει καμιά σημασία.

»Έχουμε εντείνει την οχύρωση απέναντι στα σενάρια του σκοτεινού ιμπεριαλισμού, που συσσωρεύεται γύρω μας».

Σημείωσε ακόμη πως δεν υπάρχουν μόνιμες φιλίες ή εχθρότητες μεταξύ κρατών.

«Ούτε και υπήρξαν μέχρι σήμερα.

»Μπαίνουμε σε μια περίοδο στον κόσμο όπου τελειώνει η μια κρίση και αρχίζει η άλλη.

»Το εσωτερικό μας μέτωπο πρέπει να είναι ισορροπημένο» και πρόσθεσε πως «είμαστε σε συνεννόηση για να μην ρίξουμε σκιά στους αιώνες που πέρασαν με τη σύμπραξη του πεπρωμένου.

»Είναι η ώρα για το τουρκικό έθνος και την Τουρκία».

Τέλος, όπως μετέδωσε το Reuters, ο Μπαχτσελί κάλεσε τον φυλακισμένο ηγέτη του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, να ανακοινώσει τη διάλυση της αντιστασιακής οργάνωσής του μετά την επόμενη αναμενόμενη συνάντησή του με το φιλοκουρδικό κόμμα.

«Στη δεύτερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της αντιπροσωπείας της DEM και του Οτσαλάν, θα πρέπει να δηλωθεί χωρίς όρους ότι η οργανωτική ύπαρξη του PKK έχει τελειώσει, ότι δεν έχουν επιτευχθεί αποτελέσματα με την τρομοκρατία και ότι αυτή η αιματηρή σελίδα έχει κλείσει», σημείωσε ο Μπαχτσελί.

«Οι τρομοκράτες του PKK πρέπει είτε να θάψουν τα όπλα τους, είτε να παραδοθούν μαζί με τα όπλα τους, είτε να συναντήσουν το αναπόφευκτο τέλος τους.

»Δεν υπάρχει κανένα παζάρι, καμία διαπραγμάτευση με την τρομοκρατία», πρόσθεσε, λέγοντας ότι η πρώτη συνάντηση μεταξύ DEM και Οτσαλάν ήταν μια «θετική» εξέλιξη.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου για το καθεστώς των Δωδεκανήσων (14/01/2025):

Αν και θα αρκούσε ένα λακωνικό «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ», ρήση που αποδίδεται σε έναν γνωστό… λαϊκιστή, τον Λεωνίδα, το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε περί διαγραμμάτων και με πολλά λόγια που -ως γνωστόν- είναι… φτώχεια:

«Το καθεστώς των Δωδεκανήσων διέπεται από διεθνή συνθήκη, τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947.

»Η Ελλάδα, ως κυρίαρχο κράτος, δεν παραιτείται από το φυσικό και νόμιμο δικαίωμά της στην άμυνα, όπως προβλέπεται από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

»Πόσο μάλλον, τη στιγμή που απειλείται με πόλεμο (casus belli) σε περίπτωση που ασκήσει δικαίωμα που απορρέει από την κυριαρχία της, όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο.

»Για τη διατήρηση της ειρήνης απαιτείται σύνεση και υπευθυνότητα και όχι εχθροπαθείς δηλώσεις.

»Ζητήματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης και αναθεωρητικές αντιλήψεις είναι καθολικά απορριπτέες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τη Βοηθό Γενική Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Ζήτημα

Ο Νίκος Δένδιας υπενθύμισε στις ΗΠΑ ότι η Τουρκία είναι «δηλωμένος εχθρός του Ισραήλ»

Τσελέντης: «Δεν ισχύουν τα αφηγήματα περί της σταδιακής εξασθένησης της ακολουθίας, κάτι που ακούστηκε από πολιτικά χείλη και από ξενοδοχειακά συμφέροντα»

Οι σεισμοί στις Κυκλάδες θα συνεχιστούν για πολύ καιρό

Ο Δένδιας κάλεσε τις ΗΠΑ σε εμβάθυνση των αμυντικών μας σχέσεων και εξέθεσε την Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr