Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραήλ: «Γνωρίζαμε πού βρίσκονταν οι όμηροι, απλά δεν μπορούσαμε να τους σώσουμε» αποκαλύπτει η υπηρεσία πληροφοριών των IDF

Ισραήλ: «Γνωρίζαμε πού βρίσκονταν οι όμηροι, απλά δεν μπορούσαμε να τους σώσουμε» αποκαλύπτει η υπηρεσία πληροφοριών των IDF
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός, νέες πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες διάσωσης ομήρων αποκαλύπτονται από την υπηρεσία πληροφοριών των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF).

Συγκλονιστική μαρτυρία δείχνει ότι οι IDF πράγματι γνώριζαν τις τοποθεσίες κράτησης πολλών ομήρων, αλλά δεν μπόρεσαν να τους προσεγγίσουν λόγω των επικίνδυνων συνθηκών ασφαλείας.

Παρ’ όλα αυτά, αποκαλύφθηκε ότι πολλοί στρατιώτες των IDF έπεσαν κατά τη διάρκεια προσπαθειών διάσωσης ομήρων από τη Γάζα.

Έχει επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιχειρήσεις διάσωσης ομήρων του Ισραήλ έχουν αναδυθεί.

Ανώτερος αξιωματικός των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) αποκάλυψε ότι το Ισραήλ γνώριζε τις τοποθεσίες όπου κρατούνταν οι περισσότεροι όμηροι.

Ωστόσο, αυτές οι τοποθεσίες βρίσκονταν υπό συνεχή επιτήρηση, με τους ομήρους να τελούν υπό ισχυρή φύλαξη, καθιστώντας κάθε προσπάθεια διάσωσης εξαιρετικά επικίνδυνη.

Δυστυχώς, πολλοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια απελευθέρωσης των ομήρων, συμπεριλαμβανομένων έξι ομήρων που εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια μιας αποστολής διάσωσης.

Παρά τον ακραίο κίνδυνο, οι ισραηλινές δυνάμεις κατέβαλαν επανειλημμένες προσπάθειες να αδράξουν κάθε ευκαιρία για διάσωση, προσπαθώντας ακόμη και να εκμεταλλευτούν στιγμές που οι τζιχαντιστές μπορεί να χαλάρωναν την επαγρύπνησή τους.

«Οι ήρωές μας έκαναν συνεχείς προσπάθειες, ελπίζοντας ότι οι φρουροί θα έκαναν ένα λάθος, θα απομακρύνονταν για λίγο και θα μας έδιναν την ευκαιρία να τους σώσουμε», δήλωσε ο αξιωματικός.

Πάνω από 400 Ισραηλινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις τολμηρές επιχειρήσεις, επιδεικνύοντας εξαιρετικό θάρρος και αυτοθυσία.

«Αυτοί είναι γενναίοι πολεμιστές που έδωσαν τα πάντα για τους αδελφούς και τις αδελφές τους.

»Πρέπει πάντα να θυμόμαστε το θάρρος και την αυτοθυσία τους», πρόσθεσε ο αξιωματικός.

«Ο Θεός να ευλογεί αυτούς τους ήρωες, το Κράτος του Ισραήλ και όλους όσους αγωνίζονται κατά της τρομοκρατίας», κατέληξε ο αξιωματικός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φόρουμ των ΗΠΑ στο Κατάρ για τη διεθνή δύναμη στη Γάζα – Εκτός η Τουρκία

Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον

Ο Νετανιάχου είπε στον Μπάρακ (ΗΠΑ) ότι ο αλ-Σάραα της Δαμασκού ΔΕΝ είναι αξιόπιστος κι ότι ΔΕΝ θέλει τους Τούρκους

Το Ισραήλ μεταφέρει το υπουργείο Άμυνας στην Ιερουσαλήμ σε μια στρατηγική κίνηση ορόσημο

Ανησυχία στο Ισραήλ: Οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται την πώληση μαχητικών F-35 στο Κατάρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr