Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ τσακώθηκε «φρικιαστικά» με τη Φρεντέρικσεν για τη Γροιλανδία

Ο Τραμπ τσακώθηκε «φρικιαστικά» με τη Φρεντέρικσεν για τη Γροιλανδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι «Financial Times» αποκάλυψαν λεπτομέρειες από ένα έντονο τηλεφώνημα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, κατά το οποίο ο Τραμπ υποστήριξε με σοβαρότητα την πρόθεσή του να «επανακτήσει» τη Γροιλανδία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που βασίζεται σε Ευρωπαίους αξιωματούχους, η συζήτηση «πήρε άσχημη τροπή», με έναν εξ αυτών να την περιγράφει ως «φρικιαστική».

Ένας άλλος αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Τραμπ ήταν αποφασισμένος και θεωρούσε την πρόταση για τη Γροιλανδία «σοβαρή και πιθανώς ιδιαίτερα επικίνδυνη».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εδώ και εβδομάδες εκφράσει το ενδιαφέρον του για τη Γροιλανδία, αλλά και για τη Διώρυγα του Παναμά και τον Καναδά, εντάσσοντας αυτές τις κινήσεις στη στρατηγική του σκληρής εξωτερικής πολιτικής.

Η Μέτε Φρεντέρικσεν, από την πλευρά της, δήλωσε ότι η Γροιλανδία, μια αυτόνομη περιοχή που υπάγεται στη Δανία, «δεν είναι προς πώληση».

Παρά τις διαψεύσεις από συνεργάτες της πρωθυπουργού σχετικά με το ύφος της συζήτησης, πρώην Δανός αξιωματούχος ανέφερε στους «Financial Times» ότι ο Τραμπ απείλησε ακόμη και με επιβολή δασμών στη Δανία.

Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι η επιμονή του στην εξαγορά της Γροιλανδίας, που κατέχει στρατηγική σημασία για τις ΗΠΑ, θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει τις σχέσεις με τη Δανία.

Αντίθετα, οι υποστηρικτές του θεωρούν ότι μια αυξημένη αμερικανική παρουσία στην περιοχή είναι κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια, ιδίως απέναντι σε Ρωσία και Κίνα.

Η υπόθεση αναμένεται να ενισχύσει τις ευρωπαϊκές ανησυχίες σχετικά με την επιστροφή του Τραμπ στην εξουσία, γεγονός που, όπως εκτιμούν οι «Financial Times», θα μπορούσε να διαταράξει περαιτέρω τις ευρωατλαντικές σχέσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Αμερικανοί ανέπτυξαν ειδική δύναμη κρούσης ντρόουν LUCAS στη Μέση Ανατολή

Συνάντηση Πούτιν-Γουίτκοφ: Χωρίς συμφωνία, αλλά χαρακτηρίστηκε «χρήσιμη και εποικοδομητική» από το Κρεμλίνο

Τραμπ έτοιμος να πατήσει το κουμπί: Σύντομα θα χτυπήσουμε και το εσωτερικό της Βενεζουέλας

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Διέγραψε στα social media τις φωτογραφίες του με τους Μπακς

Ντόναλντ Τραμπ: Δεν είναι εύκολη υπόθεση η λήξη του πολέμου στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr