ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για υπεξαίρεση ερευνάται η Τζόρτζια Μελόνι

Για υπεξαίρεση ερευνάται η Τζόρτζια Μελόνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Λιβύη, Τζόρτζια Μελόνι,

Για υπεξαίρεση ελέγχεται η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι σύμφωνα με το Reuters.

Η έρευνα αφορά στην υπόθεση του επαναπατρισθέντος Λίβυου αστυνομικού, αρχηγού της Λιβυκής Δικαστικής Αστυνομίας Νιζέμ Οζάμα Αλμάσρι.

Κατόπιν, γνωστοποίησε η ίδια ότι έλαβε δικαστική κλήση σε απολογία για σφετερισμό δημοσίων αγαθών και υποβοήθηση παράνομης πράξης.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η Ιταλική Αστυνομία συνέλαβε στο Τορίνο τον επικεφαλής της Δικαστικής Αστυνομίας της Λιβύης, ο οποίος διευθύνει στην Τρίπολη το κέντρο κράτησης μεταναστών Μιτίγκα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), ανέφεραν τη Δευτέρα 27/01/25 ιταλικά ΜΜΕ.

Σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Μελόνι τόνισε ότι η ίδια έρευνα διεξάγεται σε βάρος των Ιταλών υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών μετά από καταγγελία του Ιταλού δικηγόρου Λουίτζι Λιγκότι.

Πρόσθεσε, δε, ότι ο Αλμάσρι δεν κρατήθηκε τελικά στις ιταλικές φυλακές διότι το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δεν εστάλη από την εισαγγελία του Τορίνο στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρώμης.

Η Μελόνι υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησής της να απελάσει τον Λίβυο στρατηγό με κρατικό αεροσκάφος τύπου Φάλκον και δήλωσε τέλος ότι «δεν δέχεται απειλές και δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς» και πως «εννοεί να συνεχίσει να ακολουθεί τον δρόμο της, κρατώντας πάντα ψηλά το κεφάλι».

Στο δημοσίευμα του Reuters, αναφέρεται ότι και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ερευνώνται σχετικά με το ίδιο ζήτημα.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ–ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Μελόνι πέτυχε δημοσιονομική ευελιξία από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στην Ιταλία

Από αδενοκαρκίνωμα στον πνεύμονα πάσχει ο πάπας Λέων

Ανάλυση Jerusalem Post: Αιγυπτιακός στρατός στη Σομαλία – Ανατροπή ισορροπίας δυνάμεων στο Κέρας της Αφρικής

Ο Νίκος Δένδιας στον Άγιο Γεώργιο των Ελλήνων στη Βενετία – Ο Έλληνας Υπ. Άμυνας στον ναό των Στρατιωτών

Ντάνα Λέβι: Η Κίμπερλι διευκόλυνε τη δημιουργία επαφών του Ισραήλ με την ηγεσία της Κυρηναϊκής (ανατολική Λιβύη)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr