ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 53% των Αμερικανών έχει «αρνητική» άποψη για το Ισραήλ

Το 53% των Αμερικανών έχει «αρνητική» άποψη για το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 09/04 από το Pew δείχνει ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών –53%– έχει πλέον τουλάχιστον μια κάπως αρνητική γνώμη για το Ισραήλ, αυξημένη από 42% το 2022.

Οι κύριες αυξήσεις στην αντιπάθεια προς το Ισραήλ προέρχονται από τους Δημοκρατικούς, τους Αμερικανούς ηλικίας 18-49 ετών και τους θρησκευτικά μη δεσμευμένους.

Εν τω μεταξύ, μόνο το 54% των Αμερικανών δηλώνει ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς είναι σημαντικός για αυτούς προσωπικά, μειωμένο από 65% όπως είχε καταγραφεί σε δημοσκόπηση τον Ιανουάριο του 2024, λίγους μήνες μετά τις 7 Οκτωβρίου και την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Μεταξύ των Δημοκρατικών, η μεγαλύτερη αλλαγή σε αρνητικές απόψεις για το Ισραήλ προήλθε από Δημοκρατικούς ηλικίας 50 ετών και άνω – από μόλις 43% το 2022 σε 66% το 2025.

Οι νεότεροι Δημοκρατικοί ηλικίας 18-49 αύξησαν τις ήδη αρνητικές απόψεις τους για το Ισραήλ από 62% σε 71%.

Η διαφορά ηλικίας εμφανίζεται επίσης μεταξύ των Ρεπουμπλικανών, με τους Ρεπουμπλικανούς ηλικίας 18-49 να περνούν από 35% που αποδοκίμαζαν το Ισραήλ σε πλήρως το μισό της ηλικιακής ομάδας.

Ακόμη και οι Ρεπουμπλικανοί ηλικίας 50+ είδαν μια μικρή αύξηση στην αρνητική στάση – από 19% σε 23%.

Η ομάδα που είναι πιο πιθανό να έχει αρνητική άποψη για το Ισραήλ, εκτός από τους Μουσουλμάνους, είναι οι θρησκευτικά μη δεσμευμένοι, με μόλις 28% αυτών να έχουν θετική γνώμη και 69% να έχουν αρνητική άποψη.

Εν τω μεταξύ, το 53% των Καθολικών έχει αρνητική άποψη για το Ισραήλ, σε σύγκριση με 45% που δηλώνουν ότι έχουν θετική γνώμη.

Οι Λευκοί Ευαγγελικοί Προτεστάντες και οι Προτεστάντες γενικότερα έχουν θετική άποψη για το Ισραήλ, όπως και οι Εβραίοι, ενώ οι Προτεστάντες ευρύτερα είναι ομοιόμορφα διαιρεμένοι.

Αυτή η δημοσκόπηση συνάδει με τη δημοσκόπηση της Gallup που δείχνει απότομη πτώση στην υποστήριξη προς το Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου.

Η Gallup έδειξε πτώση μεταξύ Δημοκρατικών και Ανεξαρτήτων, ενώ το Pew δείχνει πτώση σε όλες τις κατηγορίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου στο Fox News: Όχι F-35 στην Τουρκία

Τουρκία-Σ.Αραβία με λεφτά του Κατάρ «ανασταίνουν» τον Σιδηρόδρομο της Χετζάζης κόντρα στον IMEC και στα συμφέροντα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Το ιρανικό σχίσμα: Ο Νέος Ανώτατος Ηγέτης Μοτζταμπά Χαμενεΐ χάνει τον απόλυτο έλεγχο εν μέσω ανταρσίας της ηγεσίας

Το μήνυμα του Νετανιάχου στον Τραμπ: «Έχουμε και άλλους φίλους»

Ο Νετανιάχου αρνείται ότι ο Τραμπ ζήτησε από το Ισραήλ να σταματήσει τη δράση κατά των σηράγγων της Χεζμπολάχ στο Αλί Ταχέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr