ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ούτε ο αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος της Συρίας, αλ-Τζουλάνι (Γκολάνι), ούτε ο υπουργός Εξωτερικών Ασάντ αλ-Σεϊμπάνι παρέστησαν στη συνάντηση με τον Κούρδο στρατηγό Μαζλούμ Άμπντι, με τον πρώτο να αποστέλλει επιστολή στην αντιπροσωπεία των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ζητώντας συγγνώμη για την απουσία του.
Ο αλ-Τζουλάνι παραμένει άφαντος από τις 30 Δεκεμβρίου, έπειτα από αναφορές για εκρήξεις πλησίον του προεδρικού μεγάρου, γεγονός που ακολούθησε η επιβολή πλήρους συσκότισης πληροφοριών από τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Ενώ κυκλοφορούν φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται στην Τουρκία, το αποκαλούμενο «Υπουργείο Εσωτερικών» του καθεστώτος Τζουλάνι εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας κάθε φήμη περί της κατάστασης της υγείας του, την οποία όμως διέγραψε αμέσως μετά.
Υποψίες για απόπειρα δολοφονίας
Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα ύποπτη. Ο λεγόμενος «εκπρόσωπος» του καθεστώτος, Νουρεντίν αλ-Μπάμπα, αρνείται τις πληροφορίες περί απόπειρας δολοφονίας του αλ-Τζουλάνι.
Εντούτοις, η βέλτιστη κίνηση θα ήταν η εμφάνιση του ίδιου του Τζουλάνι σε βίντεο, ώστε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς.
Σχετικά με το παρελθόν του αλ-Μπάμπα, σε αρχειακό υλικό εμφανίζεται να κατηγορεί τον εγκληματία πολέμου «Άμπου Άμσα» για φρικτά εγκλήματα κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων βιασμών, κλοπών και συστηματικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σημειώνεται ότι ο τρομοκράτης «Άμπου Άμσα» και άλλες φιλοτουρκικές παρατάξεις τελούν υπό τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ για εγκλήματα πολέμου κατά των Κούρδων στην κατεχόμενη Εφρίν και κατά των Αλαουιτών. Στο εν λόγω βίντεο, ο αλ-Μπάμπα έθετε το καίριο ερώτημα: «Από πού πηγάζει η επιρροή και ο πλούτος του;».
Η εύθραυστη συμμαχία των εξτρεμιστών
Το καθεστώς Τζουλάνι καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να παρουσιαστεί ως συγκροτημένο κράτος.
Στην πραγματικότητα, ωστόσο, πρόκειται για αντιμαχόμενες πλευρές που διαπνέονται από αμοιβαίο μίσος.
Μόνο η Τουρκία κατόρθωσε να «ενώσει» εγκληματίες πολέμου, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, το ISIS, την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, βαφτίζοντάς τες «κράτος» στα μάτια της διεθνούς κοινότητας.
Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής έγιναν ορατές τους τελευταίους 12 μήνες, κατά τους οποίους 7.000 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από τους τζιχαντιστές της HTS (Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ).
Αποκαλύψεις για τους τραυματίες
Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, ένας από τους τραυματίες της επίθεσης της 30ής Δεκεμβρίου κοντά στο προεδρικό μέγαρο είναι ο αποκαλούμενος «υπεύθυνος Σαρία» του τρομοκρατικού καθεστώτος, ονόματι Αμπντούλ Ραχίμ Ατούν, ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα.
Παραμένει το ερώτημα: Γιατί η βρετανική αντικατασκοπεία επέβαλε τη φίμωση των Μέσων Ενημέρωσης; Πιθανώς διότι τρομοκρατικές πολιτοφυλακές που συνδέονται με τον αλ-Τζουλάνι ενδέχεται να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, εάν οι πληροφορίες αυτές έρθουν στο φως της δημοσιότητας.
Στόχος ο Άχμεντ αλ-Σάρα (Γκολάνι)
Το TRIBUNE σημειώνει: Ισραηλινοί αναλυτές και καλοί γνώστες της κατάστασης, οι οποίοι μάς μίλησαν τον περασμένο Νοέμβριο (2025), ανέφεραν ότι «έγιναν απόπειρες κατά της ζωής του Γκολάνι», προσθέτοντας ότι «το καθεστώς Γκολάνι δεν είναι ένα πράγμα, δεν είναι ενιαίο».
«Ο Γκολάνι δεν αισθάνεται και πολύ σίγουρας για την ασφάλειά του», μάς είπαν στα μέσα Νοεμβρίου 2025.
«Ο Γκολάνι δεν θέλει να ελέγχεται από τον Ερντογάν για αυτό επιδιώκει σχέσεις και με άλλες χώρες, Ρωσία, Γαλλία, ΗΠΑ» και ιδιαίτερα, επειδή ακριβώς «δεν θέλει να είναι μαριονέττα του Τούρκου», «προσπαθεί να φτιάξει σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» μάς επεσήμανε αναλυτής του INSS.
Σύμφωνα με κουρδικές και ισραηλινές πηγές του TRIBUNE, μέχρι τον Νοέμβριο του 2025 είχαν γίνει τουλάχιστον τέσσερις (4) απόπειρες δολοφονίας του Γκολάνι.
































































ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW






































