ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Ισραήλ ενδέχεται να παραμείνει στο πεδίο των μαχών για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες ακόμη. Ανώτατος αξιωματούχος των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας προειδοποίησε την Τετάρτη 11/03 ότι η χώρα προετοιμάζεται για μια «παρατεταμένη εκστρατεία», καθώς οι άμεσες εχθροπραξίες με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ συνεχίζουν να κλιμακώνονται.
Αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση της σύγκρουσης, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι, ενώ ο στρατός είναι έτοιμος για μια μακροχρόνια αναμέτρηση, η ένταση και η διάρκειά της παραμένουν ρευστές.
«Προετοιμαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα, από τον σχεδιασμό των ημερήσιων ποσοστώσεων πυρομαχικών έως τη διατήρηση μιας οπτικής πολλαπλών μετώπων», δήλωσε ο αξιωματούχος.
«Το επίκεντρο είναι το Ιράν. Επιχειρούμε βάσει ενός δομημένου σχεδίου που στηρίζεται σε προκαθορισμένους στόχους, προβαίνοντας σε προσαρμογές σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών και τις επιχειρησιακές επιτυχίες».
Ο αξιωματούχος υπογράμμισε το πρωτοφανές επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Ιερουσαλήμ και Ουάσιγκτον, περιγράφοντας τη σύγκρουση ως μια κοινή προσπάθεια.
«Βρισκόμαστε σε συνεχή συντονισμό και συγχρονισμό σε στρατηγικό, επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο με τον εταίρο μας [τις ΗΠΑ].
»Τελικά, πρόκειται για έναν κοινό πόλεμο.
»Δεν είναι “εμείς και αυτοί”· είμαστε εμείς μαζί. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο».
Η δήλωση αυτή πραγματοποιείται ενώ η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ολοκλήρωσε αρκετά κύματα αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων στην Τεχεράνη και στο δυτικό Ιράν.
Οι επιθέσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της εν εξελίξει επιχείρησης «Βρυχηθμός του Λέοντος».
Σε απάντηση, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν ισχυρίστηκε ότι έχει ήδη εκτελέσει τη «βαρύτερη και ισχυρότερη επιχείρησή» του από την έναρξη του πολέμου.
Τα ιρανικά κρατικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς «Χοραμσάρ», με στόχο την ισραηλινή επικράτεια και αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή.
Ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με κορυφαίους πολιτικούς και αξιωματούχους ασφαλείας για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις.
Στο βόρειο Ισραήλ, η ένταση βρίσκεται σε οριακό σημείο.
Ο Μοσέ Νταβιντόβιτς, επικεφαλής του Περιφερειακού Συμβουλίου Ματέ Άσερ, εξέδωσε βιντεοσκοπημένο μήνυμα καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε κοντινή απόσταση από προστατευμένους χώρους (καταφύγια).
Οι τοπικοί δήμοι ακύρωσαν όλες τις δημόσιες δραστηριότητες, κατόπιν αξιολογήσεων των μυστικών υπηρεσιών για επικείμενες ρίψεις ρουκετών.

































































ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW





































