ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Γιατί αποφάσισε «πάγωμα» της επιχείρησης «Ελευθερία»

Τραμπ: Γιατί αποφάσισε «πάγωμα» της επιχείρησης «Ελευθερία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να παγώσει την «Επιχείρηση Ελευθερία» σε μια ένδειξη καλής θέλησης και σε μια προσπάθεια να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση, καθώς οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν φαίνεται να έχουν πάρει θετική τροπή.

Ακριβώς επειδή οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες και μία τέτοια επιχείρηση σε εξέλιξη θα δημιουργούσε αυξημένο κίνδυνο εμπλοκής, κάτι που του μετέφεραν οι επιτελείς του Πενταγώνου, ο πρόεδρος επέλεξε να την αναβάλει μέχρι νεωτέρας.

Στην απόφασή του φαίνεται πως συνέβαλαν τρείς ακόμη λόγοι: Η πίεση του Πακιστάν, το γεγονός ότι επρόκειτο για μια επιχειρησιακά εξαιρετικά πολύπλοκη επιχείρηση, αλλά και η περιορισμένη ανταπόκριση από τις ναυτιλιακές εταιρείες λόγω του φόβου επιθέσεων από το Ιράν.

Στην Ουάσιγκτον αυτή τη στιγμή επικρατεί σύγχυση, καθώς για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος αλλάζει αιφνιδιαστικά σχεδιασμούς, ανατρέπει αποφάσεις, ακυρώνει χρονοδιαγράμματα κρατώντας ως επτασφράγιστο μυστικό, τις πραγματικές προθέσεις του.

Μάλιστα το απόγευμα της Τετάρτης (06/05) είπε σε συνέντευξη ότι δεν αποκλείει ο πόλεμος να τελειώσει πριν πάει στην Κίνα, δηλαδή σε λίγες ημέρες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ίσραελ Κατζ εξευτέλισε τον «τζάμπα μάγκα» Ερντογάν – «Χάρτινος σουλτάνος» και άλλα… κοσμητικά

ΟΗΕ – Πεζεσκιάν σε Τραμπ: Το Ιράν δεν θα παραδοθεί στον πόλεμο με τις ΗΠΑ

Τραμπ από ΟΗΕ: Απειλεί με αφανισμό το Ιράν, σχεδιάζει βάσεις στην Γροιλανδία και προβλέπει πτώση καθεστώτος στην Κούβα και τέλος πολέμου στην Ουκρανία

Βυθίζεται η δημοτικότητα του Τραμπ – Έπεσε στο 32%, το χαμηλότερο ποσοστό της πολιτικής του καριέρας

ΗΠΑ: Τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα σταματούν να καλύπτουν δημοσιογραφικά τον πρόεδρο Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr