ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γροιλανδία, Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Περσικός Κόλπος, Πετρέλαιο, Στενά του Ορμούζ,


















































Γιώργος Μαζωνάκης: «Βόμβα» Άδωνι για την «κλινική» Stem Cell στο Κολωνάκι - Είχε άδεια απλού παθολογικού ιατρείου
Υπό ελληνικό έλεγχο ο πηγαίος κώδικας για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» - Οι διευκρινήσεις του Ισραήλ
Ο Γιώργος Μαζωνάκης πέθανε από ανακοπή σε ηλικία 54 ετών
41χρονη καθαρίστρια έκλεβε για 15 χρόνια σεντόνια και τρόφιμα από το νοσοκομείο «Παπανικολάου»
Δημοσκόπηση GPO: Ανεβαίνουν ΝΔ και ΕΛΑΣ - Χαμηλή η αποδοχή των μέτρων της ΔΕΘ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Τζεφ Λάντρι, ο οποίος εκτελεί επίσης χρέη ειδικού απεσταλμένου του Προέδρου των ΗΠΑ στη Γροιλανδία, δήλωσε ότι το νησί θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μείωση των τιμών της ενέργειας, με φόντο τη σύγκρουση με το Ιράν.
«Η Γροιλανδία θα μπορούσε ήδη από τώρα να εξάγει 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.
»Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό.
»Σκεφτείτε πόση πίεση θα αποφορτιζόταν στα Στενά του Ορμούζ», δήλωσε ο Λάντρι.
Σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ, η παραγωγή πετρελαίου στη Γροιλανδία θα μπορούσε να ξεκινήσει «σε περίπου 10 μήνες».
«Ο Πρόεδρος Τραμπ είναι ο μόνος ηγέτης τα τελευταία 30 ή 40 χρόνια που πραγματικά νοιάζεται για την υλοποίηση έργων και την επιστροφή της Γροιλανδίας στον πολιτικό χάρτη του κόσμου», πρόσθεσε ο Λάντρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λάντρι πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στη Γροιλανδία χωρίς επίσημη πρόσκληση.
Οι αξιωματούχοι του νησιού υποδέχθηκαν τον απεσταλμένο του Τραμπ ψυχρά.
Μετά τη συνάντηση με τον Λάντρι, η κυβέρνηση της Γροιλανδίας επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι «ο λαός της Γροιλανδίας δεν είναι προς πώληση και ότι οι Γροιλανδοί έχουν δικαίωμα στην αυτοδιάθεση».
Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι ο αμερικανοϊσραηλινός πόλεμος με το Ιράν, ο οποίος ξέσπασε στις 28 Φεβρουαρίου, έχει ήδη προκαλέσει ζημίες ύψους τουλάχιστον 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις παγκόσμιες εταιρείες, με το οικονομικά καταστροφικό αυτό ποσό να συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία.
Το κύριο έναυσμα για την οικονομική κρίση υπήρξε ο αποκλεισμός των Στενών του Ορμούζ, τον οποίο οργάνωσε το Ιράν.
Η εξέλιξη αυτή απέκοψε ζωτικής σημασίας εμπορικές οδούς και εκτίναξε τις τιμές του πετρελαίου πάνω από το όριο των 100 δολαρίων ανά βαρέλι, μέγεθος αυξημένο κατά περισσότερο από 50% σε σύγκριση με την προπολεμική περίοδο.























































