ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε συναγερμό οι ΗΠΑ για τους νέους ιρανικούς πυραύλους υψηλής ταχύτητας – Υποψίες για σύμπραξη με Ρωσία και Κίνα

Σε συναγερμό οι ΗΠΑ για τους νέους ιρανικούς πυραύλους υψηλής ταχύτητας – Υποψίες για σύμπραξη με Ρωσία και Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μείζονα πονοκέφαλο για την αμερικανική αμυντική στρατηγική εξελίσσεται το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, η οποία επικαλείται ανώτατους αξιωματούχους των ΗΠΑ, το Ιράν έχει εντάξει στο οπλοστάσιό του πυραύλους εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας.

Το κύριο χαρακτηριστικό των βλημάτων αυτών είναι η ικανότητα εκτέλεσης ελιγμών κατά τη διάρκεια της πτήσης, γεγονός που τους επιτρέπει να διαπερνούν και να εξουδετερώνουν τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας.

Το Ιράν προσαρμόστηκε στις αμερικανικές άμυνες με πυραύλους υψηλής ταχύτητας, εγείροντας ανησυχίες ότι η Τεχεράνη λαμβάνει βοήθεια στοχοποίησης από την Κίνα, τη Ρωσία

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ιράν έχει αναπτύξει πολύ υψηλής ταχύτητας πυραύλους ικανούς να ελίσσονται εν πτήσει για να παρακάμπτουν τα αμερικανικά αμυντικά συστήματα.

Αυτή η εξέλιξη τροφοδοτεί επίσης ανησυχίες σχετικά με πιθανή τεχνολογική υποστήριξη προς την Τεχεράνη από την Κίνα ή τη Ρωσία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ουάσιγκτον επανέλαβε τα πλήγματά της κατά του Ιράν αφότου η Ισλαμική Δημοκρατία, σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, παραβίασε την κατάπαυση του πυρός επιτιθέμενη σε διάφορα πλοία στα Στενά του Ορμούζ.

Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν το Σάββατο 18/07 σε μια ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον μιας αμερικανικής βάσης στην Ιορδανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρεπορτάζ: Οι ΗΠΑ σαν να προετοίμαζονται για μεγάλο πόλεμο με το Ιράν

Η Ιερουσαλήμ λέγεται ότι προετοιμάζεται να συμμετάσχει στον αγώνα εναντίον του Ιράν

Σαουδάραβας στρατηγός ε.α. ζητά «σοβαρές συνέπειες» για τις «βάρβαρες» ενέργειες του Ιράν

Ο Λευκός Οίκος έτοιμος να εξουσιοδοτήσει τη Σαουδική Αραβία να εμπλουτίζει ουράνιο

Ο Τραμπ πανηγυρίζει επειδή ο Άντι Μπέρναμ αξιοποιεί το πετρέλαιο της Βόρειας Θάλασσας και σώζει τη Βρετανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr