Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαλαρώνει τις κυρώσεις η Ε.Ε. με διευκρινίσεις για ρωσικές τράπεζες και πετρελαϊκές

Χαλαρώνει τις κυρώσεις η Ε.Ε. με διευκρινίσεις για ρωσικές τράπεζες και πετρελαϊκές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία,

Τροποποιεί τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως οι τράπεζες Sberbank και VTB όσον αφορά στην μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση, ενώ χαλαρώνει τις πιέσεις στις πετρελαϊκές και ενεργειακές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε.Ε , επιτρέπεται στη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για τις μεγάλες τράπεζες της Ρωσίας Sberbank, VTB, Gazprombank, Vnesheconombank και Rosselkhozbank ώστε να επιστρέψει η φερεγγυότητα στις ευρωπαϊκές θυγατρικές.

Επίσης διευκρινίζονται όροι και προϋποθέσεις των κυρώσεων σε πετρελαϊκές επιχειρήσεις, ώστε να καταστεί δυνατή η άρση της απαγόρευσης στην παροχή εξοπλισμού για τα μεγάλα πρότζεκτ εξόρυξης.

Αν και η απαγόρευση εξακολουθεί να ισχύει για την ίδια τη Ρωσία ή τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες και τις υπεράκτιες περιοχές, εντούτοις, η Ε.Ε. αναφέρει πως μπορεί «να δοθεί μια άδεια, εφόσον οι πωλήσεις, προμήθειες, μεταφορά ή εξαγωγές προϊόντων και ειδών εξοπλισμού καθίστανται αναγκαίες για την πρόληψη ή αποτροπή σοβαρών επιπτώσεων για τη δημόσια υγεία, την δημόσια ασφάλεια ή την προστασία του περιβάλλοντος από συγκεκριμένα πρότζεκτ που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Η διευκρίνιση αφορά ουσιαστικά τη θέση της τελευταίας σειράς των κυρώσεων της ΕΕ, η οποία ανέφερε αόριστα εμπάργκο την «εξόρυξη πετρελαίου στην Αρκτική», η οποία όμως αφορά υπεράκτιες δραστηριότητες, και μάλιστα σε βυθό βαθύτερο από 150 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr