Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Πειραιώς χωρίς εκπροσώπους του Δημοσίου στη Διοίκηση

Η Πειραιώς χωρίς εκπροσώπους του Δημοσίου στη Διοίκηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζες,

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι αύριο Πέμπτη 28 Απριλίου 2016 λήγουν οι τελευταίες Εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου (Πυλώνας ΙΙ) που χρησιμοποιούσε η Τράπεζα για την άντληση ρευστότητας στο πλαίσιο του Ν.3723/2008 περί «Ενίσχυσης της Ρευστότητας της Οικονομίας για την Αντιμετώπιση των Επιπτώσεων της Διεθνούς Χρηματοπιστωτικής Κρίσης».

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχ. Σάλλας δήλωσε πως η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της Τράπεζας κινείται στη σωστή κατεύθυνση και πιστεύει, όπως πρόσθεσε, πως με την ολοκλήρωση και της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς, θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Η Τράπεζα έχει ήδη αποπληρώσει από το Μάιο 2014 τις Προνομιούχες Μετοχές (Πυλώνας Ι) που κατείχε το Δημόσιο στο κεφάλαιο της Τράπεζας, ενώ από το Σεπτέμβριο 2015 έχει επιστρέψει και το σύνολο των “Ειδικών Ομολόγων” που χρησιμοποιούσε (Πυλώνας ΙΙΙ).

Με τη λήξη των εγγυήσεων του Πυλώνα ΙΙ στις 28 Απριλίου, 2016, η Τράπεζα Πειραιώς παύει να κάνει χρήση των μέτρων του ν. 3723/2008 και κατά συνέπεια παύει να εμπίπτει στις δεσμεύσεις του προγράμματος θωράκισης, όπως μεταξύ άλλων η υποχρέωση διορισμού εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό της Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, όπως γινόταν κατά τα τελευταία 7 χρόνια.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς αποπλήρωσε στο ακέραιο όλους τους Πυλώνες του ν. 3723/2008 χωρίς να προκύψει οποιαδήποτε ζημία για τα κεφάλαια και τις εγγυήσεις που της παρείχε το Δημόσιο, ενώ παράλληλα το Ελληνικό Δημόσιο έχει εισπράξει από την Τράπεζα, για τους Πυλώνες ΙΙ & ΙΙΙ προμήθειες συνολικού ύψους €675 εκατ. περίπου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Οι τράπεζες της Τουρκίας ακυρώνουν ρωσικούς λογαριασμούς υπό τον φόβο αμερικανικών κυρώσεων

Πετράλωνα: Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο τράπεζας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr