Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ στο κατόπι του Αρτέμη Σώρρα – Τι ψάχνουν

Ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ στο κατόπι του Αρτέμη Σώρρα – Τι ψάχνουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρτέμης Σώρρας, Αστυνομία,

Ειδική ομάδα από το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής έχει συσταθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αρτέμη Σώρρα και της συζύγου του, Βαΐας Ρουγκλίου.

Οι δυο τους καταζητούνται από την Παρασκευή μετά την αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση σε βάρος τους για υπεξαίρεση, με ποινή φυλάκισης 8 ετών και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους για 5 έτη.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η σύζυγος του Α. Σώρρα βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, απ’ όπου αποχώρησε προτού εκδοθεί η καταδικαστική απόφαση.

Η διαφυγή

Στον χρόνο που μεσολάβησε φαίνεται να ενημέρωσε τον άντρα της για την τροπή που θα έπαιρνε η υπόθεση και έτσι οργάνωσαν τάχιστα τον τρόπο διαφυγής τους.

Την επόμενη μέρα ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» εμφανίστηκε σε ένα διαδικτυακό παραληρηματικό μανιφέστο, εξαπολύοντας πυρά κατά πάντων.

Το συγκεκριμένο βίντεο ανέβηκε στο κανάλι του στο YouTube και αναδημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ψάχνουν για ηλεκτρονικά στοιχεία που ενδεχομένως «προδώσουν» το πού κρύβεται το ζευγάρι.

Συγκεκριμένα αναζητούν ίχνη του κόμβου μετάδοσης και αποστολής του βίντεο, αλλά και ποιος ήταν ο παραλήπτης που το ανέβασε στο Διαδίκτυο.

Στις δηλώσεις του ο καταζητούμενος Σώρρας έκανε λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα», τονίζοντας πως δεν πρόκειται να παραδοθεί ή να φύγει από τη χώρα.

Μάλιστα κάλεσε τους υποστηρικτές του σε περίπτωση που συλληφθεί να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Εάν με βάλουν φυλακή να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση στη Βουλή μπροστά με τα πανό σας για τα 600 δισ. που είναι γνήσια όλα και είναι δικά σας.

Αυτοί παραποιούν κάθε χαρτί και κάθε νόμο» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Λιώστε τους στις μηνύσεις και στα δικόγραφα» προέτρεψε, παράλληλα, τους «αγωνιστές» του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα κινητά τηλέφωνα και των δύο απενεργοποιήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ζευγάρι να διέφυγε προς το εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία με καράβι από την Πάτρα.

Προς το παρόν, ωστόσο, οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους επικεντρώνονται στο εσωτερικό της χώρας, με το ενδεχόμενο να εκδοθεί σε βάρος τους διεθνές ένταλμα σύλληψης, εάν προκύψουν στοιχεία, να παραμένει ανοιχτό.

Ελεγχοι σε σπίτια συγγενών

Το Σαββατοκύριακο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε έρευνες σε σπίτια συγγενικών προσώπων του Αρτ. Σώρρα στην Αττική, ενώ οι έλεγχοι και σε άλλα πιθανά «κρησφύγετα» του ζεύγους συνεχίζονται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα, στο Αίγιο και στο Μεσολόγγι

Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω – Το παιδί έφερε τραύματα, προσήχθησαν οι γονείς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr