Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αξιωματούχος της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) δήλωσε τη Δευτέρα 22/4 ότι ξεκίνησαν τη δεύτερη φάση της αποκατάστασης του αρχαιολογικού τείχους στην πόλη Ράκα, στη βόρεια Συρία.

Ο Σερφράζ Σαρίφ, συμπρόεδρος του Πολιτιστικού Συμβουλίου της AANES, είπε στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA, ότι το τείχος έχει μεγάλη σημασία για τη Ράκα και επέζησε από πολλές καταστροφές που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) όταν κατείχε την πόλη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τμήματα του τείχους καταστράφηκαν εν μέρει ή ολοσχερώς κατά τη διάρκεια των μαχών, καθώς πολλές παρατάξεις ανέλαβαν τον έλεγχο της Ράκα μετά την έναρξη της συριακής κρίσης.

Τον Ιανουάριο του 2014, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κατέλαβε πλήρως την πόλη της Ράκα από τις φατρίες της συριακής ισλαμιστικής αντιπολίτευσης και αργότερα την ανακήρυξε ως την de facto πρωτεύουσα του χαλιφάτου του.

Η οργάνωση εκδιώχθηκε από την πόλη τον Οκτώβριο του 2017 μετά από τετράμηνη πολιορκία από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό για την ήττα του ISIS υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Έκτοτε, η AANES έχει εργαστεί για την αποκατάσταση όλων των πολιτιστικών και αρχαιολογικών χώρων που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Ο Σαρίφ πρόσθεσε ότι το τείχος μήκους πέντε χιλιομέτρων χρονολογείται από το 775 μ.Χ. και έχει ιστορική, αρχαιολογική και κοινωνική σημασία για τους κατοίκους της Ράκα.

Επισήμανε ότι τμήματα του τείχους θα επισκευαστούν σε δεύτερη φάση υπό την επίβλεψη προσωπικού τοπικών μηχανικών και ομάδας ειδικευμένων στην αποκατάσταση αρχαιολογικών χώρων.

Η αποκατάσταση ξεκίνησε με την κατασκευή τούβλων από λάσπη και τη χρήση εργαλείων χειρός παρόμοια με τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή του τοίχου στην αρχαιότητα.

Το Πολιτιστικό Συμβούλιο είχε προηγουμένως αποκαταστήσει ορισμένα μέρη του τείχους καθώς και του πύργου κατά την πρώτη φάση της αποκατάστασης το 2023.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κούρδος επιστήμονας λέει ότι το Κουρδιστάν ήταν το «λίκνο» της ανθρωπότητας

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Η «κατάρα του Φαραώ» υπάρχει – Ραδιενέργεια τοποθετήθηκε σκόπιμα στον τάφο του Τουταγχαμών

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr